12.3.12

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΓΚΕΪ, ΑΛΛΑ...

Καθημερινή (Γιώτα Συκκα): – Μιλήσατε κάποτε και για τους γκέι, παρότι κάνατε την πρώτη σας επιτυχία στην τηλεόραση με έναν τέτοιο ρόλο, στους «Απαράδεκτους».
Γιάννης Μπέζος: – Δεν με ενοχλούν οι γκέι, η σεξουαλική επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να είναι προς κατανάλωση. Δημιουργεί πρότυπα με την έννοια «θα το πουλήσουμε». Πώς πουλάει ένας το αντριλίκι του ή μια γυναίκα που συμπεριφέρεται ως πόρνη· είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Με ενοχλεί όταν το εκμεταλλεύονται όπως και η αλλοίωση της γλώσσας. Αυτή η συντετμημένη γλώσσα με τις προσμείξεις, τις συγκοπτόμενες λέξεις και τα καλιαρντά.
(kathimerini.gr, 11/3/2012)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται κι έτσι, άμα γουστάρει, και καλά κάνει.

Με το ζόρι πια, να δημιουργούμε πρότυπα κατα πως μας βλεύει(?)! Τι φασισμός είναι αυτός!

Άσε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλουν, γιατί ενοχλείσαι, ποιό δικό σου ακατέργαστο κομμάτι
ενεργοποιήται....

Ανώνυμος είπε...

Μια από τα γνωστά κι ο Μπέζος. Δεν κατηγορεί ευθέως (δεν είναι πολιτικώς ορθόν, αλλιώς θα μας πουν και οπισθοδρομικούς) αλλά κατηγορεί δι' επιλογής: Αφήνει αιχμές για την συμπεριφορά και την ομιλία κάποιων ομοφυλόφιλων που, για δες βρε παιδί μου σύμπτωση, μέσα από την - ΓΚΡΟΤΕΣΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ - προβολή τους (πάντα των στοιχείων της έκφρασης και ομιλίας που είναι πιο θηλυκά...) από το σύστημα, είναι η στερεοτυπική εικόνα του υποκριτή νεοέλληνα για το τι είναι ομοφυλοφιλία και ομοφυλόφιλοι. Ουστ! Καθωσπρεπειάκηδες κρυπτοομοφοβικοί.

Ανώνυμος είπε...

Το έχω καταλάβει πια με τους διάσημους...ποτέ δεν έχουμε πρόβλημα με τους γκέι αλλά πάντα κάτι στους γκέι μας ενοχλεί. Το ντύσιμο, ο τρόπος που μιλάνε, ο τρόπος που "προκαλούν",η γκετοποίησή τους και φυσικά η "κυριαρχία" τους στην show biz που οδηγεί τα παιδιά μας σε λάθος πρότυπα.
Αυτή η στάση πάντως μου θυμίζει κατά αναλογία το παλιό οξύμωρο: "Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι μετανάστες..."

aizen999 είπε...

γιατι καλε αυτος δεν εκμεταλευεται το στερεοτυπο του κουλτουριαρη ηθοποιου για να εχει αποψη για ολα γνωριζοντας ωστοσο οσα η κυρα-χαιδω η γειτονισσα?

οι γκει δε πουλανε το γκειλικι,και συγουρα δεν εχουν προνομια απο αυτο-οχι οταν τους κραζουν στο δρομο,ουτε οταν δεν τους προσλαμβανουν σε δουλειες γιατι ειναι 'too gay'

Ανώνυμος είπε...

Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους "της τέχνης και του πολιτισμού" (λέμε τώρα!) να αναπαράγουν τις ίδιες και τις ίδιες ομοφοβικές π@π@ριές με τον Καρατζαφύρερ!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!..μήπως παίδες πριν σχολιάσετε να δηλώνετε αν είστε γκει ή όχι...δεν θέλω να σας βάζω ταυτότητα αλλά έδειξα τα σχολια σε 6 άτομα για να το κάνω θέμα και σε όλους φανήκατε όλοι απο χιλιόμετρο ότι είστε γκέι!!!τώρα δεν μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του?..πάτε ενάντια στα πιστέυω σας..αν είναι έτσι και οι γκέι μπορούν να συμπεριφέρονται και να μιλάνε όπως θένε ,τότε και ο μπέζος ,εγώ και οι υπόλοιποι στρέιτ μπορούμε να λέμε και εμείς ότι θέμε..κάνω λάθος?δεν είναι δικαίωμά μας μήπως να μη σας γουστάρουμε?εγώ αν μου μηλήσει κάποιος γκέι τότε θα του μιλήσω κανονικά..αν είναι όμως προκλητικός απέναντί μου ή μου κολήσει θα τον σφαλιαρώσω...έχω άδικο γιαυτό..μήπως πρέπει να του κάτσω κιόλας ή να τον διώξω ευγενικά??εδώ κάνουν μυνήσεις για δήθεν σεξουαλικές παρενοχλήσεις για ψύλου πήδημα...και θα μου την πουν επειδή θα τον δείρω λόγω την προσβλητικής για μένα συμπεριφοράς απέναντί μου?οι γκέι έχετε γίνει οι ρατσιστές της κοινωνίας τώρα πια...έχει γίνει της μόδας βλέπεις να είσαι γκέι ή να στηρίζεις τους γκέι..γίνε γκέι και θα δουλέψεις άνετα στην τηλεόραση ή θα γίνεις διάσημος...αυτό έχει γίνει το σλόγκαν..και μη μου πείτε ότι σας κατακρίνουν ακόμα...αλλάξαν οι καιροί..σε λίγο αν όχι ήδη ,οι στραιτ θα είμαστε η μιωνότητα.....παλιόπουστες και κρυφοί που τους δικαιολογήτε..ουστ παλιορατσιστές της σύγχρονης κοινωνίας....

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε απο εκει,ξεκινησες καλα-καλα την καριερα σου υποδυομενος τον χαρωπο γκει σε μια σειρα η οποια πουλουσε το τυποποιημενο γκειλικι κ τωρα εισαι υπερανω.20 χρονια παλευεις να διαχωρισεις τη θεση σου απο τους γκει κ να πεισεις κ τον τελευταιο ανθρωπο οτι ΔΕΝ εισαι αδερφη(θα ετρωγες κραξιμο στο δρομο την περιοδο που παιζοταν οι απαραδεκτοι κ σου εμεινε κομπλεξ).ενταξει,μας επεισες,χεσε μας τωρα.

ακου "δε με ενοχλουν οι γκει"...δλδ αν σε ενοχλουσαν τι θα γινοταν?

aizen999 είπε...

ανωνυμε νο 4,
ερευνες εχουν δειξει οτι οι γκει βρισκουν πιο δυσκολα δουλεια απο τους στρειτ.
απλα επειδη βλεπεις γκει στη τιβι δε σημαινει οτι ειναι ευκολα τα πραματα στην αγορα εργασιας για τους γκει.
ΔΕ γινεσαι γκει,η εισαι η δεν εισαι.
μειονοτητα(οχι μιωνοτητα)ειναι και πρεπει να ειναι οι κωλορατσιστες σα και του λογου σου.
και μη φοβασαι,δε θα στη πεσει κανεις στη μεση του δρομου(περνιεσαι και για μπραντ πιτ τρομαρα σου)
Αλλα αν το κανει,βρισε τον ελευθερα!
παλιομαλακα.

Ανώνυμος είπε...

Mικρέ ανώνυμε 9:36

Πρώτον. τι ζητάς από τα μέρη μας, ποιό είναι το προσωπικό βαθύτερό σου κίνητρο?

Δεύτερον, όλη αυτή η φασαρία που κάνεις, πίσω απ όλα αυτά που λες, κρύβεται μια βαθύτερη επιθυμία.

Τρίτον. Εκτέθηκες δίχως(?) να το καταλάβεις ή είσαι απελπισμένος? (αποκαλύφτηκες, πες καλύτερα)

Τέταρτον. Περιμένω να μου απαντήσεις!

Ανώνυμος είπε...

.... να σε βοηθήσω λίγο, άκου.
'Αμα δεν γουστάρει κάποιος/α, να γαμήσει ή να γαμηθεί με κάποιον/α, που τον/την φλερτάρει, δεν "κινδυνεύει" από κάτι!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:36

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, όμως και εμείς έχουμε δικαίωμα να σχολιάζουμε και να κρίνουμε αναλόγως, ποιο το πρόβλημά σου...εμείς δεν φιμώσαμε κανέναν.
Α και αμά είναι σωστό να σφαλιαρίζαμε όποιον μας την "πέφτει" ή προσβάλει τη προσωπικότητά μας, τότε εμείς οι γκέι θα έπρεπε να είχαμε βάλει φωτιά στη μισή Ελλάδα.
Όσο για την τηλεόραση, οι καραγκιόζηδες στρειτ, δήθεν άντρακλες παραδοσιακοί που και καλά γα..νε και δέρνουν, είναι ψιλορατσιστές και σίγουρα ομοφοβικοί είναι πολύ περισσότεροι από τους γκέι στατιστικά, ξεκόλα λοιπόν. Ειδικά οι πολιτικοί άντρακλες που έχουν κατακλέψει τη μισή Ελλάδα.
ΥΣ. Την επόμενη φορά που θα την πέσεις σε καμιά γκομενίτσα, πές της ότι είναι πολύ σωστό πως αν δεν γουστάρει να σε ψεκάσει με κανενα σπρέι πιπεριού, μειονότητα δεν είστε οι στρετ, οι ρατσιστες είστε.