24.2.11

ΗΠΑ. ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

ΗΠΑ: Πιο κοντά στους γκέι γάμους
tanea.gr, 24/2/2011
«Αντισυνταγματικό και περιττό» χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Αμερική.
Για αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συνεχίσει την απαγόρευση τέλεσης γάμων ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ και εμφανίζεται διατεθειμένη να άρει τον νόμο, που είχε θεσπιστεί το 1996.
Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, «η μόνη νόμιμη ένωση είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Ωστόσο, πέντε πολιτείες και η περιοχή της Ουάσινγκτον επιτρέπουν την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην υπερασπίζεται στις δικαστικές αίθουσες τον νόμο περί γάμου, γεγονός που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη θέσπιση ομοσπονδιακού νόμου που δεν θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε πως θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία βάσει της οποίας υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων που υπηρετούν στο στρατό των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

"Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην υπερασπίζεται [πλέον] στις δικαστικές αίθουσες τον νόμο περί γάμου"

Αυτό είναι το μοναδικό αληθινό γεγονός στο άρθρο των ΝΕΩΝ. Αυτό και ότι ο Ομπάμα θεωρεί [πλέον] το νόμο αντισυνταγματικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι επιεικώς σαχλαμάρες.

Ο συγκεκριμένος νόμος δεν "απαγορεύει" το γάμο, επιτρέπει όμως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις πολιτείες να μην αναγνωρίζουν γάμους ατόμων του ίδιου φύλου που τελούνται νόμιμα σε κάποιες από αυτές.

Αντίθετα στις περιπτώσεις των ετερόφυλων γάμων κάθε πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει γάμο που έχει τελεστεί σε κάποια άλλη, και όλοι οι παντρεμένοι έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.