17.2.11

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. 1982. ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ. 29 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Στις 17 Φεβρουαρίου 1982 ψηφίστηκε στην Ελλάδα ο νόμος 1250 «για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου» ως ισόκυρου με τον θρησκευτικό.

Εφημ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 2.1982

3 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Είναι φανερό ότι η πιεση της ηγεσίας του κλήρου και των γνωστών αντιδραστικών κύκλων ανάγκασε την κυβέρνηση να υποχωρήσει . Με το σημερινό νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν καθιερώνει τον πολιτικό γάμο αλλά απλά τον νομοθετεί , γιατί στην πράξη δεν θα ισχύσει σαν τύπος τέλεσης γάμου αφού οι πολίτες και ειδικά στις μικρές κοινωνίες κάτω από τις απειλές της εκκλησίας θα τελούν θρησκευτικό γάμο.

Ζητάμε -καταλήγει η ανακοίνωση - να αποσυρθεί αμέσως από την Βουλή το νομοσχέδιο που δεν εκφράζει τις σημερινές ανάγκες της χώρας μας, δεν αποτελεί ουσιαστική ρύθμιση του τύπου του γάμου, υπαγορεύεται από την ηγεσία , αντιμετωπίζει τους πολίτες με δύο μέτρα και σταθμά και τους αφήνει έρμαια των απειλών και αφορισμών του κλήρου.

erva_cidreira είπε...

Όπως βλέπετε, οι πολιτικοί παγίως και διαχρονικώς κρύβονται πίσω από τον κλήρο, τους αντιδραστικούς κύκλους, την ανώριμη κοινωνία κλπ για να μην αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός γάμος ψηφίστηκε μέσα σε 4 μόλις μήνες από τις εκλογές του 1981.
4 μήνες!
Ο ΓΑΠ κοντεύει 1,5 χρόνο(!!!) στην εξουσία και το σύμφωνο ακόμα το περιμένουμε!
Και για γάμο καμία ελπίδα!