28.6.10

ΤΟ ΠΑΧΟΣ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ" ΤΟ ΣΕΞ

Το πάχος «σκοτώνει» το σεξ
ygeia.tanea.gr, 16.6.2010
Η παχυσαρκία μειώνει την σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει την σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Γαλλία. Όπως έδειξε, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας.
«Η παχυσαρκία επηρεάζει πάρα πολύ την ερωτική ζωή», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Νάταλι Μπάγιος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Σχολή Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και διευθύντρια Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας & Ιατρικής Έρευνας (INSERM) στο Παρίσι.
«Η ζωή των γυναικών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, λόγω των κοινωνικών πιέσεων και του στιγματισμού», προσθέτει.
Όπως γράφουν η δρ Μπάγιος και οι συνεργάτες της στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), συνέλεξαν στοιχεία από περισσότερους από 12.000 άντρες. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς εθελοντές είχαν φυσιολογικό βάρος, 2.500 ήταν υπέρβαροι και 761 ήταν παχύσαρκοι.
Σε σύγκριση με τους εθελοντές με φυσιολογικό βάρος, οι παχύσαρκοι άντρες είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες ερωτικών συντρόφων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι παχύσαρκοι άντρες είχαν επίσης 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες, καθώς και 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σάντυ Γκόλντμπεκ-Γουντ, ειδική σε θέματα ψυχοσεξουαλικής υγείας από τον οργανισμό Ψυχικής Υγείας του Κάμντεν & Άϊλινγκτον, στη Βρετανία, γράφει στην BMJ, σχολιάζοντας την μελέτη, ότι τα ευρήματά της πρέπει να ερμηνευτούν με προσοχή.
«Πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα για το πώς νιώθουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι για την ερωτική τους ζωή και τι καθοδηγεί τις συμπεριφορές που κατέγραψε η μελέτη», σημειώνει. «Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι παχύσαρκοι χρησιμοποιούν λιγότερες προφυλάξεις στο σεξ τη στιγμή που έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους και επαφές».
«Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολύπλοκες, με βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συνιστώσες, οι οποίες απαιτούν προσεκτική διερεύνηση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: