8.5.10

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Απαγόρευση της συμμετοχής του 'Ελτον Τζον σε φεστιβάλ ζητούν βουλευτές στο Μαρόκο
EΡΤ 07/05/10
Το ισλαμικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PJD) της αντιπολίτευσης στο Μαρόκο ζήτησε την Παρασκευή την απαγόρευση της συμμετοχής του Βρετανού τραγουδιστή 'Ελτον Τζον σε μουσικό φεστιβάλ, καθώς "η παρουσία του μπορεί να ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία στο Μαρόκο". όπως δήλωσε ο Μουστάφα Ραμίντ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. "Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του τραγουδιστή αυτού, λόγω της ομοφυλοφιλίας του", τόνισε.
"Το πρόβλημα δεν αφορά το μουσικό του ταλέντο, αλλά την εικόνα που δίνει ο συγκεκριμένος τραγουδιστής στην κοινωνία. Η κοινωνία του Μαρόκου έχει αρνητική εικόνα για το πρόσωπο αυτό και οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη", ο Λαχσέν Νταουντί, ένα από τα ηγετικά στελέχη του PJD. Ο 'Ελτον Τζον πρόκειται να εμφανιστεί σε φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Ραμπάτ από τις 21 έως 29 Μαΐου, μεταξύ άλλων τραγουδιστών όπως οι Χούλιο Ιγκλέσιας, Μίκα, Κάρλος Σαντάνα.

Να θυμίσουμε ότι παρεμφερή προβλήματα είχε ο τραγουδιστής και στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα την ακύρωση της εκεί συναυλίας του:
Η Ένωση Αιγύπτιων Μουσικών απέρριψε τα σχέδια για τη διεξαγωγή πριβέ συναυλίας του Elton John στις 18 Μαΐου στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, εξαιτίας «των αμφιλεγόμενων τοποθετήσεών τους όσον αφορά στις θρησκείες».
«Πώς μπορούμε να ανεχθούμε ένα gay, ο οποίος θέλει να απαγορέψει τις θρησκείες, ισχυρίζεται ότι ο προφήτης Εΐσα (Ιησούς) ήταν ομοφυλόφιλος και ζητεί από τις μουσουλμανικές χώρες να επιτρέψουν τη σεξουαλική ελευθερία στους gay» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Μουνίρ αλ-Βασίμι.
Ο Βασίμι υποστήριξε ότι έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας, για να ματαιωθεί η συναυλία του 63χρονου Βρετανού τραγουδιστή, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι η Ένωση είναι το μοναδικό θεσμικό όργανο «που μπορεί να επιτρέψει τη διεξαγωγή συναυλιών από ξένους καλλιτέχνες στην Αίγυπτο».
(zougla.gr, 2/5/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: