15.3.10

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ: ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

.
Βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Οταν δουλεύει, όλοι σπεύδουν να τον κριτικάρουν, όταν δεν δουλεύει, να τον καταδικάσουν για αδράνεια.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» απαντά και στους μεν και στους δε. Εξηγείται για να λυθούν οι παρεξηγήσεις και ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο όσα συμβαίνουν στη σειρά «4»

Αφροδίτη Γραμμέλη, (Το Βήμα, 14/3/2010)
- Πριν από μερικές ημέρες προκαλέσατε συζητήσεις για τη σκηνή με την αποκάλυψη πως μία εκ των πρωταγωνιστριών σας ήταν τρανσέξουαλ. Συνηθίζετε στις σειρές σας να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να προκαλείτε. Στο παρελθόν είχατε παρουσιάσει ζευγάρια γκέι, φιλί μεταξύ ομοφυλοφίλων... O στόχος σας ποιος είναι; Να προκαλέσετε για την τηλεθέαση;
«Σας λέω πολύ ειλικρινά ότι δεν με ενδιαφέρει να προκαλέσω κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου, προκειμένου να είμαι δημιουργικός. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες όχι. Δεν κάθεσαι να γράψεις κάτι με στόχο ότι “απόψε στη μία η ώρα θα κάνω κάτι για να προκαλέσω”».
- Ηταν υπερβολικός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε;
«Δεν πήρα χαμπάρι να έχει δημιουργηθεί υπερβολικός θόρυβος. Για μένα αυτό που συνέβη ήταν μια αυξημένη αγωνία των τηλεθεατών για το τι θα γίνει στη συνέχεια της ιστορίας. Δεν έγινε κανένας θόρυβος. Αλλωστε δεν ήταν και γραμμένο με τέτοιο τρόπο- ούτε χυδαίο ήταν ούτε με στόχο να προκαλέσει».
- Στο «4» είδαμε μέχρι στιγμής γιάπηδες,αστέγους,παράξενα ζευγάρια. Δεν νομίζετε ότι υπερβάλλετε κάπως ανακατεύοντας όλα αυτά μαζί;
«Φυσικά και υπερβάλλω. Η υπερβολή και το ακραίο στη μυθοπλασία όμως δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ο μόνος τρόπος να φωτίσεις μια συνθήκη ώστε να γίνει ενδιαφέρουσα».
- Πόσο συνηθισμένη όμως μπορεί να θεωρηθεί μια ελληνική οικογένεια όπως αυτή της σειράς σας,με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; «Περιμένετε από μένα να απολογηθώ που δεν κάνω κάτι συνηθισμένο;».
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο αμάρτημά σας;
«Οι ενοχές... Ως προς τον εαυτό μου πάντα. Αν οι άνθρωποι δεν κουβαλούσαμε ενοχές, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Οι ενοχές σού στερούν τη δυνατότητα να έχεις μια ισορροπία».
- Η μεγαλύτερη επιθυμία σας;
«Ενας κόσμος με λιγότερους ηλίθιους».
- Η τηλεοπτική σας εμμονή αυτό το διάστημα;
«Δεν έχω τον χρόνο για τηλεοπτικές εμμονές».
- Το προσωπικό σας ταμείο είναι μείον ή συν;
«Είναι λίγο νωρίς για να κάνω ταμείο. Αν βιαστώ, ίσως κάνω λάθος στον λογαριασμό».
- Τι νοσταλγείτε από το παρελθόν;
«Την άγνοια κινδύνου».
- Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τη ζωή σας;
«Ναι, με έχει κάνει να μετράω τα πράγματα διαφορετικά».
- Ποιο τραγούδι αφιερώνετε στον εαυτό σας;
«Το “Ιn dreams” του Ρόι Ορμπισον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: