16.10.09

ΙΤΑΛΙΑ. ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αντιδρούν οι ομοφυλόφιλοι στην Ιταλία
Ελευθεροτυπία, 15/10/2009
Αντιδράσεις από τους ομοφυλόφιλους, προκαλεί στην Ιταλία η χτεσινή απόρριψη πρότασης νόμου κατά των ομοφοβικών επιθέσεων από το ιταλικό κοινοβούλιο.
Το μικρό, κεντρώο κόμμα UBC έκανε “ένσταση αντισυνταγματικότητας” για το νομοσχέδιο που λειτουργούσε ως ασπίδα για τους ομοφυλόφιλους υποστηρίζοντας πως πρέπει να ισχύει όχι μόνο για αυτούς αλλά και για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.
Η ένσταση αυτή υπερψηφίστηκε με 285 ψήφους υπέρ, 222 κατά και 13 αποχές προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των ομοφυλόφιλων οι οποίοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κοινοβούλιο στη Ρώμη μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.
Τα μέτρα που προέβλεπαν αυστηρότερη αντιμετώπιση όσων συμπεριφέρονται ρατσιστικά και με ασέβεια προς τους ομοφυλόφιλους υποστηρίχθηκαν από την κεντροαριστερά την ώρα που η κεντροδεξιά εκφράστηκε κατά του νόμου. Η συζήτηση για το νόμο αυτό, ήρθε έπειτα από τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια κατά των ομοφυλοφίλων, όπου μόνο τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχουν 60 καταγεγραμμένες καταγγελίες για φραστικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και περιστατικά κοινωνικής απομόνωσης.
Η υπουργός Ισότητας της Ιταλίας, Μάρα Καρφάνια, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει σύντομα νέο σχέδιο νόμου παρεμφερές με αυτό που απορρίφθηκε χθες.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

O λόγος για τον οποίο οι βουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης άσκησαν ένσταση αντισυνταγματικότητας (την οποία υπερψήφισαν τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και προσωπικότητες του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος που διατηρούν στενές σχέσεις με την καθολική εκκλησία)δεν ήταν ότι το νομοσχέδιο που οποίο έχει κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο από βουλευτίνα της κεντροαριστεράς "δεν περιλαμβάνει τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους" όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας αναφέρει ότι η αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού ως κριτηρίου διάκρισης "ενδέχεται να εμφανίσει ως θεμιτές ή αποδεκτές από το νομοθετή σεξουαλιακές πρακτικές οποιασδήποτε μορφής". Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών έκαναν το συσχετισμό ανάμεσα στο σεξουαλικό προσανατολισμό, την αιμομιξία και την παιδοφιλία.

Τα περί νομοσχεδίου που εκτός από τους ομοφυλόφιλους και τους διαφυλικούς θα περιλαμβάνει τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους ανέφερε η υπουργός Ισότητας κ. Καρφάνια υπό τη μορφή υπόσχεσης η οποία ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα στις καλένδες....

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βγάζουν μάτι οι ανακρίβειες του ελληνικού τύπου όποτε αναφέρεται σε τέτοια ζητήματα...

erva_cidreira είπε...

Και πού να δείς "Το Βήμα", όπου η είδηση ήταν κυριολεκτικά ακατάληπτη.