12.4.08

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
04/04/2008
Αίσθηση σε όλη την Ελλάδα από την πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου σε δημόσιο νοσοκομείο, η οποία και πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και το Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας.
Η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου σε δημόσιο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", από τη χειρουργική ομάδα του καθηγητή ανδρολογίας της ουρολογικής κλινικής κ. Αριστομένη Γκέκα, υπό την επίβλεψη του Σέρβου καθηγητή κ. Πέροβιτς.
Ο κύριος Πέροβιτς έχει πραγματοποιήσει στην καριέρα του πάνω από 350 ανάλογες εγχειρίσεις.Πρόκειται για μία επέμβαση που δεν έχει ξαναγίνει σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επιστημόνων από ολόκληρη την Ελλάδα. Την ώρα που γινόταν η εγχείριση στο κεντρικό κτίριο του «Αγίου Ανδρέα», στο ταχύρυθμο παρακολουθούσαν μέσω δορυφορικής σύνδεσης, ζωντανά την προσπάθεια της ομάδας, δεκάδες γιατροί. Γιατροί, φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτές έβλεπαν την πολύωρη επέμβαση σε προτζέκτορα και καταλάβαιναν τα όσα γίνονταν στο χειρουργείο με τη βοήθεια του διευθυντή της ουρολογικής κλινικής κ. Καλογερόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος που αποφάσισε να υποβληθεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου ήταν έναν 24χρονος φοιτητής νοσηλευτικής από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να ζει από εδώ και στο εξής με τη βοήθεια της επιστήμης ως γυναίκα. Οι επιστήμονες τονίζουν πως στη χώρα μας, μπορεί η εγχείριση να είναι η πρώτη που καταγράφεται σε δημόσιο νοσοκομείο, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες επεμβάσεις, σε ιδιωτικά κέντρα και ιατρεία. Πολλοί είναι και αυτοί όμως που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου σε νοσοκομεία του εξωτερικού.
Οι πρώτες αντιδράσεις για την επέμβαση ήρθαν από την εκκλησία και συγκεκριμένα από τον αρχιμανδρίτη κ. Χρύσανθο Στελλάτο, ο οποίος διερωτήθηκε αν η επιστήμη σημαίνει πρόοδος. Όπως είπε ο κύριος Στελλάτος όλα όσα συμβαίνουν σε τομείς όπως αυτός, σίγουρα δεν είναι για το καλό της ανθρωπότητας.
Τα συμπεράσματα από την εγχείριση θα συζητηθούν στο 6ο Σεμινάριο Ανδρολογίας, που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή επιστημόνων από ολόκληρη τη χώρα σήμερα και αύριο, στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Πάτρας.
.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 6ο ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
06/04/2008
Με σημαντικά συμπεράσματα και την ανάλυση της πρώτης εγχείρισης αλλαγής φύλου που έγινε σε Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας, ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το 6ο Ανδρολογικό Σεμινάριο. Θέμα του συνεδρίου ήταν «Οι νέοι ορίζοντες στη χειρουργική και πλαστική αποκατάσταση των έξω γεννητικών οργάνων και η χρήση των βιοσυνθετικών υλικών»,ενώ διοργανώθηκε στις αίθουσες γνωστού ξενοδοχείου από το Ανδρολογικό Τμήμα της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Τμήμα Ανδρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω δορυφορικής σύνδεσης, χειρουργικές επεμβάσεις με βάση τις νέες μεθόδους, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξαν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Η πρώτη εγχείριση αλλαγής φύλου έγινε μία ημέρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, την περασμένη Παρασκευή, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», από τον καθηγητή ανδρολογίας Αριστομένη Γκέκα και την ομάδα του. Την επίβλεψη της πολύωρης επέμβασης είχε ο διάσημος Σέρβος γιατρός Σ. Πέροβιτς, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερες από 300 εγχειρίσεις αλλαγής φύλου.
Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο, φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω δορυφόρου, άλλη μία δύσκολη επέμβαση, αυτή τη φορά στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόκειται για μία ασθένεια από την οποία το αντρικό μόριο παρουσιάζει κάμψη ακόμα και 90 μοιρών. Οι γιατροί στη συγκεκριμένη επέμβαση τοποθέτησαν στο πέος του ασθενούς μόσχευμα από χοίρο, ώστε να επανακτήσει το φυσικό του σχήμα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εγχείριση αυτή είναι σίγουρη και αξιόπιστη για το αποτέλεσμα. Από τη συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να «χτυπηθούν» 7 στους 100 άνδρες, κυρίως μετά τα 50 τους χρόνια.
.
(Αναδημοσίευση από το www.patranews.gr/)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη παίζει δηλαδή ξαφνικά στα 50 μου να στραβώσει το πουλί μου?