16.4.08

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. ΣΕΞ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στο Άμστερνταμ από το Σεπτέμβρη
Σεξ σε δημόσιους χώρους
ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/03/2008
Ελεύθερα θα μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές του έρωτα από το επόμενο φθινόπωρο όσοι βρίσκονται στο Άμστερνταμ, στο πάρκο Βόντελ. Τη σχετική απόφαση πήρε ο δήμος της ολλανδικής πρωτεύουσας, με την υποχρέωση, βέβαια, για τους εραστές να τηρούν κάποιους κανόνες. Τα ζευγάρια θα πρέπει, κατ΄ αρχάς, να κάνουν υπομονή και να περιμένουν τη δύση του ηλίου. Έπειτα, θα πρέπει να αποφεύγουν τις ερωτικές περιπτύξεις κοντά στις παιδικές χαρές. Και, τέλος, είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα προφυλακτικά τους μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης. Τηρώντας αυτούς τους κανόνες, ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επισκέπτονται το πιο γνωστό πάρκο της Ολλανδίας, θα μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές του έρωτα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο των δημοτικών αρχών, χωρίς να κινδυνεύουν να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα για προσβολή της δημοσίας αιδούς.Οι συστάσεις Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα "De Τelegraaf", συνέστησε στους δήμους του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρωτεύουσας. Στη σχετική επιστολή η αστυνομία αναφέρει ότι η αποποινικοποίηση του σεξ στους δημόσιους χώρους μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ασφάλεια των εραστών και ιδιαίτερα των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι πέφτουν και πιο συχνά θύματα σεξουαλικών πειραγμάτων. Το πάρκο του Βόντελ συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια Ολλανδούς και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και θεωρείτο πάντοτε ένας ελεύθερος χώρος ανεκτικότητας. Τη δεκαετία του 1960 κάποιοι επισκέπτες του συνήθιζαν να γιορτάζουν την εποχή του Υδροχόου καπνίζοντας μαριχουάνα και κολυμπώντας γυμνοί στη λίμνη του. Ο δήμος του Άμστερνταμ συνεχίζει, με την απόφασή του για την αποποινικοποίηση του σεξ, αυτήν την παράδοση της ανεκτικότητας
.
Με μια ματιά
Οι Βρετανοί δηλώνουν σε διπλάσιο ποσοστό από τους Αμερικανούς ότι έχουν κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο
Για σεξ στους δημόσιους χώρους οι Έλληνες προτιμούν τις παραλίες
Στην Κίνα η πρόταση για σεξ σε δημόσιο χώρο γίνεται συνήθως μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Το 75% των Αυστραλών δηλώνει ότι έχει κάνει σεξ σε αυτοκίνητο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέγαμε πριν από 2-3 εβδομάδες δηλαδή :)

erva_cidreira είπε...

Η νομιμοποίηση του δημόσιου σεξ ίσως να αργήσει ακόμη στην Ελλάδα, αλλά θα καλό θα ήταν μέχρι τότε να μην υπάρχει το γνωστό καθεστώς διακρίσεων στην συμπεριφορά της αστυνομίας ή των ιδιωτικών φυλάκων σε σχέση με το αν οι ερωτικοί παρτενέρ είναι ετερόφυλοι ή ομόφυλοι.
Κι επίσης θα πρέπει όσοι επιδίδονται στο σπορ να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου, αν και αυτό, μην το ξεχνάμε, δεν παύει να είναι ευθύνη του δήμου ή όποιας άλλης αρμόδιας υπηρεσίας.

Ανώνυμος είπε...

Πιο πολύ λερώνουνε τις παιδικές χαρές με σακούλες από πατατάκια και σοκολάτες παρά οι gay τα πάρκα. Για μένα το θέμα δεν είναι η καθαριότητα. Εκτός από τη διάκριση της αστυνομίας υπάρχει η διάκριση του δημόσιου. Αυτό που κάνουνε οι ετερόφυλοι παρτενέρ είναι δημόσιο σεξ με το σύντροφο και αυτό που κάνουνε οι ομόφυλοι είναι δημόσιο ψωνιστήρι με άγνωστους. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είμαστε πραγματιστές για να παίρνουμε υπόψη τους διάφορους κινδύνους.

Ένα άλλο θέμα είναι το θέαμα. Όσοι είναι υπέρ του δημόσιου σεξ πρέπει να παίρνουν υπόψη ότι σαν δημόσιο θέαμα θα έχει και θεατές. Οποιος προσφέρει δημόσιο θέαμα δε γίνεται να δείχνει ενόχληση επειδή αυτό το δημόσιο θέαμα δεν αρέσει σε όλους τους θεατές.

Ηλιάδης

erva_cidreira είπε...

Προφανώς αγνοείτε τον όρο dogging, αντίστοιχο του cruising αλλά για ετεροφυλόφιλους.

Η wikipedia τον εξηγεί ως εξής:
Dogging is a British euphemism for engaging in sexual acts in a semi-public place (typically a secluded car park or a cinema) or watching others doing so. Frequently, there are more than two participants; group sex and sometimes even gang bangs can occur. Observation is encouraged, thus voyeurism and exhibitionism are closely associated with dogging. The two sets of people involved often meet either randomly or (increasingly) arrange to meet-up beforehand over the internet.

Το "οι ετερόφυλοι παρτενέρ κάνουν δημόσιο σεξ με το σύντροφο και αυτό που κάνουνε οι ομόφυλοι είναι δημόσιο ψωνιστήρι με άγνωστους" που γράφετε ανήκει σε περασμένες δεκαετίες. Βλέπετε, όπως πάντα συμβαίνει, οι ετεροφυλόφιλοι καταλήγουν να αντιγράφουν τις γκέι πρακτικές καθυστερημένα, υπερβολικά και άγαρμπα.

Ανώνυμος είπε...

Eγώ δε μπήκα εδώ για να κάνω τον έξυπνο με διάφορους όρους που ξέρω. Άμα ενδιαφέρεται κανένας για μαθήματα με ξένους όρους μπορώ να του δώσω χωρίς να διαβάσω τη βικιπαίδεια. Στο είπα ότι είμαι πραγματιστής και μιλάω για τoν κανόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Δε μιλάω για την εξαίρεση. Στην ελληνική πραγματικότητα ο κανόνας είναι το δημόσιο sex μεταξύ άγνωστων ομόφυλων και όλοι ξέρουμε ότι γίνεται στα γνωστά μέρη. Ειδικά μέρη για δημόσιο sex μεταξύ άγνωστων ετερόφυλων δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτε αν κρύβουμε την πραγματικότητα και δεν πρέπει να μιλάμε για ενόχληση όταν τα δημόσια θεάματα δεν αρέσουνε σε όλους. Πρέπει να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα και να λέμε συνέχεια ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Ηλιάδης

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέτε ψωνιστήρι γίνεται γιατί οι γκέϊ δε βρίσκουνε εύκολα άλλους για να κάνουνε σεξ. Οι στρέϊτ είναι πολλοί και βρίσκουνε πιο εύκολα. Οι γκέϊ πάνε αναγκαστικά στα πάρκα τις νύχτες και αυτό δεν είναι κακό. Όσοι δε βρίσκουνε πάνε και βλέπουνε τσάμπα ζωντανές τσόντες.

erva_cidreira είπε...

Όπως βλέπετε, η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης" αναφέρει ότι οι Έλληνες προτιμούν για δημόσιο σεξ τις παραλίες, και όχι τα πάρκα όπως ίσως θα περιμέναμε, γιατί αναφέρεται βασικά στους ετεροφυλόφιλους.
Και σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας είναι πασίγνωστο σε ποιες παραλίες "διοργανώνονται" δημόσιες συνευρέσεις. Α, ναι, χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων ή για προσαγωγή στο τμήμα, όπως όλοι γνωρίζουμε ότι συχνά πυκνά συμβαίνει στα πάρκα.
Το ότι χρησιμοποίησα τον αγγλικό όρο dogging, τόσο εκφραστικό αλήθεια, cacaneo στα ισπανικά, είναι γιατί δεν έχουμε αντίστοιχο στα ελληνικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε και τη συγκεκριμένη πρακτική. Μάλλον κάνουμε ότι κλείνουμε τα μάτια και δεν βλέπουμε τι συμβαίνει.