26.3.08

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΡΑΝ ΝΤΕΛΑΝΟΕ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Από τότε που μιλήσατε για την ομοφυλοφιλία σας σε μια τηλεοπτική εκπομπή το 1998, πόσο θεωρείτε ότι σας επηρέασε αυτή η αποκάλυψη; Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν πολλοί συνάδελφοι το παράδειγμά σας;
Μπερτράν Ντελανοέ: Καταρχάς θεωρώ θετικό για τη δημόσια ζωή ότι πολίτες που μπορεί και να έχουν προκαταλήψεις, συνεχίζουν να κρίνουν έναν πολιτικό με βάση το έργο και τις θέσεις του γνωρίζοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος. Είναι κάτι που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Το δεύτερο πράγμα που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο μεγάλη δημοσιότητα πήρε το θέμα στο εξωτερικό. Έκτοτε δεν έχω αναφερθεί ξανά σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν προσπαθώ και να το κρύψω. Συνεχίζω να συμμετέχω στην Παρέλαση της Περηφάνιας κάθε χρόνο, παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Αν και σε προσωπικό επίπεδο κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στη σφοδρότητα των προσωπικών επιθέσεων και το μίσος που εκφράζουν ορισμένοι, δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να δώσουμε στις δυνάμεις της ομοφοβίας, κρυφής ή φανερής, την τεράστια ικανοποίηση που επιζητούν: τη δυνατότητα να μας κάνουν δυστυχισμένους. Έχω αναλάβει τις προσωπικές μου ευθύνες και σκοπέυω να συνεχίσω έτσι. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι ο καθένας διαχειρίζεται την προσωπική του περίπτωση όπως νομίζει καλύτερα. Δεν υποτιμώ το άγχος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να ανοιχτεί στους γονείς του ή τους δικούς του ανθρώπους και ποτέ δεν θα πίεζα κάποιον που προτιμά να κρατήσει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι τόσο στην αριστερά όσο και στη δεξιά και κάποιοι μιλάνε ανοιχτά γι'αυτό, ενώ άλλοι όχι. Είναι δικαίωμά τους και δεν έχω κανένα μάθημα να τους δώσω. Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος παρά μόνο για μένα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου του Παρισιού πιέζοντας εδώ:
Gay Super Hero

Με αφορμή την παραπάνω ανάρτηση του GSH να αναφέρω ότι οι δήμαρχοι Βερολίνου, Λονδίνου και Παρισιού είναι οι επίτιμοι προσκεκλημένοι του φετινού μοσχοβίτικου Pride.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Δεν είναι ολόκληρη η συνέντευξη. Ήταν πολύ μεγάλη, οπότε μετέφρασα μόνο τα αποσπάσματα που θεώρησα ότι μπορεί να ενδιαφέρουν τους έλληνες αναγνώστες ;-)