12.12.07

ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ 4. ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ - ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

Δικτυακοί ψίθυροι για τις θηλυκές προτιμήσεις Κοντολίζας και Χίλαρι
(Έθνος, 8/12/2007)
Το περιβόητο περιοδικό National Enquirer επιφύλαξε μία δυσάρεστη έκπληξη στη «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, θέτοντας στους αναγνώστες του το καυτό ερώτημα αν η Ράις είναι λεσβία ή όχι.
Η απάντηση που δίνει είναι θετική, αν και οι φήμες για την ιδιαίτερη σεξουαλική ζωή της Κόντι δεν είναι καινούργιες, απλώς το άρθρο αναζωπύρωσε το κουτσομπολιό που για χρόνια γίνεται στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.
Επικαλούμενο μαρτυρίες συμφοιτητών της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το περιοδικό γράφει πως η Ράις «δήλωνε τότε ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές της προτιμήσεις», ενώ επικαλείται και μία «είδηση» του 1998, η οποία ήθελε τη Ράις να έχει αγοράσει σπίτι μαζί με τη σκηνοθέτιδα Ράντι Μπιν.
Τα θύματα των ταμπλόιτ
Αναφορά στην Μπιν γίνεται και σε μία πρόσφατη βιογραφία της Ράις από τον Γκλεν Κέσλερ, διπλωματικό συντάκτη της «Ουάσιγκτον Ποστ» όπου αναφέρεται πως «η Μπιν, μία προοδευτική γυναίκα, υπήρξε η πιο στενή της φίλη». Αλλωστε, ο Κέσλερ ήταν που ανακάλυψε έπειτα από έρευνα στο υποθηκοφυλακείο πως Ράις και Μπιν ήταν συνιδιοκτήτριες ακινήτου στην Ουάσιγκτον.
Η Ράις δεν ήταν όμως το μόνο «θύμα» των ταμπλόιντ. Παρόμοιες φήμες για ομοφυλοφιλική σχέση κυκλοφόρησαν και για τη Χίλαρι Κλίντον, φήμες που ξεκίνησαν από bloggers και που υποστηρίζουν ότι η Χίλαρι διατηρεί λεσβιακή σχέση με την 30χρονη σύμβουλό της σε θέματα Μέσης Ανατολής, Χούμα Αμπεντίν, ινδικής καταγωγής. Σύμφωνα με όσα γράφονται, η φημολογούμενη ερωτική σχέση της Αμπεντίν με τη Χίλαρι χρονολογείται από το 2000, όταν η νεαρή απόφοιτος του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον πήγε ως μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο (μεγάλη προτίμηση στις μαθητευόμενες δείχνει η οικογένεια Κλίντον). Δεν είναι πολλά γνωστά γι αυτήν, όλοι όμως συμφωνούν ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, φροντίζοντας για όλα, από τις συνεντεύξεις, τις φωτογραφήσεις ως και τα ρούχα που θα βάλει στις διάφορες εμφανίσεις της. Τη συνοδεύει σχεδόν παντού -τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν μαζί της σε 20 εκδηλώσεις- και είναι τέτοια η παρουσία της δίπλα στην Κλίντον που πολλοί την αποκαλούν το «μυστικό της όπλο». Πάντως, η Χίλαρι διαψεύδει τις φήμες περί λεσβιακής σχέσης και της αποδίδει στον πόλεμο λάσπης που έχει ως στόχο να καταστρέψει την εικόνα της.
.
...διότι, ως γνωστόν, πάντα η ομοφυλοφιλία αμαυρώνει και καταστρέφει την εικόνα των πολιτικών.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eαν οι φήμες είναι αληθινές ο κανόνας θα αλλάξει. Σε αυτή την περίπτωση οι σιδηρές κυρίες αμαυρώνουν την εικόνα των ομοφυλοφίλων.

Yiannis A.

erva_cidreira είπε...

Θεωρητικά έχετε δίκιο.
Στην πράξη μάλλον δεν θα μπορέσουν να έχουν τη λαμπρή καριέρα για την οποία είναι ικανές.

Αναρωτιέμαι ωστόσο γιατί πάντοτε καταγγέλλεται η δειλία και η υποκρισία των ομοφυλόφιλων πολιτικών να μην αποκαλύπτουν την προσωπική ζωή τους και όχι η ομοφυλοφοβία των ψηφοφόρων και των ετεροφυλόφιλων πολιτικών αντιπάλων τους.
Άλλωστε το στυγνό ομοφυλοφοβικό απαρτχάιντ είναι που δημιουργεί και διαιωνίζει τους αποκλεισμούς και έτσι επιτρέπει σε κάποιους να κερδίζουν εκ του ασφαλούς.
Η προσωπική γενναιότητα κάποιων μπορεί να προσφέρει πολύτιμους μάρτυρες στον αγώνα, αλλά μάλλον αυτό δεν αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταγγέλω σαν δειλούς και υποκριτές όσους δεν αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους ούτε θεωρώ ήρωες και μάρτυρες αυτούς που την αποκαλύπτουν. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν σκοπιμότητες.

Yiannis A.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου και μένα καλοπροαίρετα την ερώτηση: γιατί στην προκειμένη περίπτωση το ΑΠ αναπαράγει ένα δημοσίευμα σχεδόν καραμπινάτου outing οταν είναι γνωστές οι θέσεις του στο θέμα και όταν έχει τηρήσει κάθετη στάση σε πολύ πιο υπαινικτικό, σχεδόν ανεπαίσθητο, outing των καθ'ημάς διασήμων;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό συνάδελφε δεν είναι outing. Αυτό είναι διεθνές κουτσομπολιό και κατά βάθος όλοι είμαστε κουτσομπόληδες.

Γράφτε και για άλλους κρυφούς.

erva_cidreira είπε...

Ανώνυμε α’: Δεν αναδημοσίευσα τις «φήμες» αυτές όταν πριν μήνες πρωτοδιατυπώθηκαν στις ΗΠΑ και τα ελληνικά ΜΜΕ τις αγνοούσαν ακόμη, όπως δεν έγραψα και για τις ανάλογες για άλλους λατινοαμερικάνους και ευρωπαίους πολιτικούς, ακριβώς λόγω της θέσης του ΑΠ στο θέμα.
Ωστόσο, μια και τους «ψίθυρους» για τις αμερικανίδες κυρίες τούς έχουν πια «κραυγάσει» όλες οι ελληνικές εφημερίδες, με έμφαση στη Ράις οι κεντροαριστερές εφημερίδες, και στη Κλίντον οι κεντροδεξιές, σκέφθηκα ότι η αναπαραγωγή του εδώ, που προφανώς κομίζει γλαύκαν εις Αθήνας, μπορεί τουλάχιστον να χρησιμεύσει για να συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά το ζήτημα του outing, που αν στο pride έγινε ερασιτεχνικά από ανώνυμους κουκουλοφόρους εσχάτως επιχειρείται από νεόκοπο gay site που ειδικεύεται στις διαμεσολαβήσεις με επώνυμες συνεντεύξεις διαφόρων ακτιβιστών να εξελιχθεί σε θεσμό.
Δεν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να γίνει η συζήτηση αυτή πριν τα ήθη της Espresso γενικευτούν και στον λοατ χώρο; Ή προτιμάτε να κάνετε ότι δεν βλέπετε αυτά που έρχονται;
Ανώνυμε β΄: Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας. Κάντε το εσείς επώνυμα και αναλάβετε τις ευθύνες. Ήδη κάποιοι σάς έχουν ανοίξει τον δρόμο.

xomeritis είπε...

Μόνο σε μια περίπτωση θα μπορούσα να δικαιολογήσω το outing. Για την περίπτωση που δημόσιο πρόσωπο τοποθετηθεί δημόσια κατά των ατομικών δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων (ή μιλήσει με αρνητικούς όρους για την κοινωνική αυτή ομάδα) και υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για ομοφυλόφιλες πρακτικές του ατόμου αυτού. Διαφορετικά μιλάμε για κράξιμο και οι διαφορές είναι τεράστιες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λες ότι δε θα μπορέσουν να έχουνε καριέρα? Η Ράϊς κάνει πολύ μεγάλη καριέρα και αυτό δείχνει ότι δε την αποκλείσανε.

χεχε..... μπορεί να είναι λεσβία....
Τώρα που το λες έτσι εξηγείται που είναι σκληρό καρύδι.....

erva_cidreira είπε...

ανώνυμε:
Γνωρίζεις πολλούς Προέδρους ή Υπουργούς Εξωτερικών που να έχουν κάνει καριέρα όντας "δηλωμένοι" ομοφυλόφιλοι;
Εγώ όχι.

Φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων κι αν δεν υπάρξει μια "κρίσιμη μάζα" γκέι πολιτικών με ισχυρή κοινοτική, ή και ευρύτερη, υποστήριξη, οι μεμονωμένες περιπτώσεις θα "καίγονται" πριν καν προφθάσουν να "φωτίσουν" τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω κανένα πρόεδρο που να έκανε καριέρα και να είχε δηλώσει ότι είναι γκέϊ και δε γνωρίζω και κανένα που να την έχασε επειδή ήτανε. Εχουμε δει όμως ότι έχουνε γίνει βουλευτές και υπουργοί και σε μεγάλες πολεις έχουνε γίνει και δήμαρχοι. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο ομοφοβικός γιατί αλλιώς δε θα τους ψηφίζανε.

Αμα είναι σοβαροί και είναι εντάξει σε αυτά που υπόσχονται τους ψηφίζουνε. Αμα είναι τρελοαδερφές και θέλουνε να βγάζουνε τα φρύδια τους και να φοράνε γόβες με τακούνια ούτε και εγώ δε θα τους ψήφιζα. Δε νομίζω ότι πρέπει να ψηφίζουμε ότι νάναι επειδή είναι δηλωμένος γκέϊ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.