5.10.07

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ (ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ) ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ

Image Hosted by ImageShack.us
Η Βουλή (όλων;) των Ελλήνων
.
Προσωπικά είμαι υπέρ της λογικής ενός «συμφωνητικού συμβίωσης», όπως συμβαίνει στη Γαλλία, που δεν θα αφορά μόνο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, Ν.Δ. (10%, no 8, 2005)

Αν εννοείτε ένα νομοσχέδιο που θα αναγνώριζε το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σας λέω ρητά όχι. (…) Βεβαίως, για να σας προλάβω, υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας. Πολλοί ομοφυλόφιλοι-ες επιλέγουν να ζήσουν μαζί με εκείνον/εκείνην που αγαπούν. Να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να είναι μαζί στα καλά και στα δύσκολα. Πρέπει λοιπόν να έχουν το δικαίωμα, αν οι ίδιοι το θέλουν, αυτή η συμβίωσή τους να παράγει ορισμένες έννομες συνέπειες αναγνωρισμένες από την πολιτεία. Γι' αυτό ακριβώς και θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όλα όσα αναγνωρίζονται και στα ετεροφυλόφιλα , εκτός από το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΠΑΣΟΚ (10%, no 9, 2005)
.
Συμφωνώ με την πρόταση που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης δύο ανθρώπων είτε άλλου είτε του ιδίου φύλου, ώστε να είναι κανονισμένα όλα τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμβίωση αυτή. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να ονομάζεται «γάμος». Η λέξη «γάμος» έχει ένα πολύ συγκεκριμένο νόημα. Αλλά προφανώς και πρέπει να είναι κατοχυρωμένη και ρυθμισμένη νομικά η ελεύθερη συμβίωση δύο ανθρώπων ακόμη και του ιδίου φύλου.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑ.ΣΟ.Κ (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 10/2007)
.
Έχω από πολύ καιρό υποστηρίξει την ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα επίσημο σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε άτομα οποιουδήποτε φύλου που το επιθυμούν, αναγνωρισμένο από το κράτος και το νόμο, και με όλες τις νομικές, οικονομικές, ασφαλιστικές κ.λπ. συνέπειες, ακριβώς όπως για τα παραδοσιακά παντρεμένα ζευγάρια. Θα συνιστούσα σε όλους να μελετήσουν το πιο επιτυχημένο μοντέλο ενός τέτοιου συμφώνου, που είναι το γαλλικό PACS.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15/9/2007)
.
Δύο ενήλικες πρέπει να μπορούν να συμβιώνουν ελεύθερα μαζί και η σχέση τους αυτή να ενέχει κάποια νομική αναγνώριση. Γιατί να αρνηθούμε κάτι τέτοιο σε δύο ανθρώπους που διατηρούν μια σχέση δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια; Γιατί π.χ. αν ένας από τους δύο εκλείψει, αντί να τον κληρονομεί ο σύντροφός του να τα παίρνει όλα ένας μπατζανάκης του από την Αυστραλία που πιθανότατα δεν θα ήθελε καν να τον ξέρει όσο ζούσε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΛΑ.Ο.Σ (10%, no 10, 2005)
.
********************
.
Δεν συμφωνούμε. Καθένας μπορεί να έχει την ιδιαιτερότητά του, αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κοινωνικό σήμερα και δημόσιας συζήτησης, πολύ περισσότερο που έμμεσα προωθείται κιόλας. Μπροστά στη γενική κατρακύλα το μοντέλο του ανθρώπου που προωθείται μέσα σε ένα άγριο και βάρβαρο σύστημα. Είμαστε αντίθετοι - το ξαναλέω απ' την αρχή - και πολύ περισσότερο με τις δήθεν προοδευτικές απόψεις περί υιοθεσιών κτλ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ, ΚΚΕ (Πρωταγωνιστές, 25/5/2004)
.
Εμμένω στις απόψεις μου. Είμαι αντίθετος μέχρι θανάτου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και δεν έχω μαζί τους καμία έχθρα. Ο καθένας μπορεί να λέει για τον εαυτό του ότι θέλει, αλλά κι εγώ μπορώ να λέω ότι θέλω. Αυτή είναι η δημοκρατία μας.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, Ν.Δ. (10/2006)
.
*********************
.
Ποτέ δε μετάνιωσα για ο,τιδήποτε, ούτε και για τις δηλώσεις που έκανα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τους ομοφυλόφιλους. Ο καθένας ό,τι κάνει είναι δικαίωμά του, αλλά δε μπορεί το 10% του πληθυσμού να παρουσιάζεται σα να είναι το 90% από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι δυνατό να περνούν άλλα πρότυπα αναλογιών από εκείνα που υπάρχουν στη χώρα. Αυτό είπα στη Βουλή κι αυτό έχει καταγραφεί στα πρακτικά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ν.Δ. (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, 6/8/2005)

Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ (Πρωταγωνιστές, 26/9/2007)
.
*********************
.
Να θυμίσω ότι στα σχόλια της προχθεσινής ανάρτησης συνεχίζεται ο «διάλογος», μέσω προσωπικών σχολίων, ανακοινώσεων οργανώσεων και επιστολών, σχετικά με την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του γάμου ομοφύλων.
Διαβάστε ό,τι έχει μέχρι τώρα δημοσιευθεί και λάβετε μέρος με σχόλια σας πιέζοντας
εδώ

2 σχόλια:

phoinix είπε...

μπράβο το ΚΚΕ..περίμενα κάτι τέτοια απο τους βουλευτές τους αλλά όχι και τόσο ρε παιδιά..
αμαν πια!νυσάφι!
μας τα πρηξε το ΚΚΕ!

Κώστας είπε...

Πολύ χρήσιμο συμμάζεμα δηλώσεων.

Το ΚΚΕ δεν έχει μέχρι στιγμής ούτε έναν βουλευτή που να έχει ταχθεί υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων (έστω συμβίωση).

ΕΛΕΟΣ