20.10.07

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ

Συνάντηση χτες Πέμπτη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότηας (ΕΟΚ) με τον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α, Αλέκο Αλαβάνο.
Μετά τη συνάντηση η ΕΟΚ έκανε την εξής ανακοίνωση:
.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18.10.07, συνάντηση της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας με τον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α, κο Αλέκο Αλαβάνο.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως το θέμα του πολιτικού γάμου ομοφύλων και της ομογονεϊκότητας, καθώς και το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή κου Ψαριανού.
Ο Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α., κατ’ αρχήν μας έκανε γνωστό ότι σε συνεδρίαση της Κεντρικής Γραμματείας του Συνασπισμού, έθεσε το θέμα του πολιτικού γάμου ομοφύλων την Τρίτη 16.10.07, η οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε υπέρ του πολιτικού γάμου. Μας ανέφερε δε, ότι θα πρέπει αυτή η απόφαση να περάσει και από τα όργανα του Συ.Ριζ.Α. προς επικύρωση.
Ως προς το θέμα της ομογονεϊκότητας, ο Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α., επαναδιατύπωσε την θέση του κόμματος για διάλογο πάνω στο θέμα, προτείνοντας την διοργάνωση ημερίδων και την συνεργασία, ωστόσο ήταν εμφανές ότι για τον Συ.Ριζ.Α. το θέμα της ομογονεϊκότητας είναι αποσυνδεμένο από αυτό του πολιτικού γάμου ομοφύλων. Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα στο θέμα το πολιτικού γάμου ομοφύλων και της ομογονεϊκότητας εξήγησε την πάγια θέση της ότι αυτά δύο θέματα συνδέονται άρρηκτα, ενώ κατέθεσε την πλήρη ατζέντα των διεκδικήσεών της.
Για το θέμα που ενέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή κου Ψαριανού, o Πρόεδρος κος Αλαβάνος, αναγνώρισε ότι η αντίδρασή μας στις δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α., ήταν δίκαιη.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη της επέκτασης των νόμων 3304/05 και 927/79 στα οποία ο Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α. συμφώνησε.
Έγινε δε ενημέρωση του Προέδρου του Συ.Ριζ.Α. για το θέμα του Ιρανού γκέι μετανάστη που αναγνωρίζεται με το όνομα Άλεξ, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απέλασης στο Ιράν, σε μια χώρα που απαγχονίζει τους ομοφυλόφιλους και, υποσχέθηκε ότι θα κινήσει το θέμα πολιτικά.
Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) κατάθεσε και γραπτώς όλα τα παραπάνω στον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α., Κο Αλαβάνο, ζητώντας την επίσης γραπτή απάντηση μέσω του Γραφείου Τύπου.
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία. Αμα το κάνουνε όλοι μέσα στη βουλή τότε θα αρχίσουνε να το παίρνουνε στα σοβαρά στο θέμα και μπορεί να έχουμε καλές εξελίξεις.