26.10.07

Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

Image Hosted by ImageShack.us

No all'omofobia, l'orientamento sessuale non è una scelta
(Καμπάνια ενημέρωσης των γκέι οργανώσεων της Τοσκάνης)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ή δεν είναι δική μας επιλογή? αυτό είναι το ερώτημα!
geonurse

erva_cidreira είπε...

Αν κρίνω από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν αυτές τις μέρες στην Ιταλία με αφορμή τη συγκεκριμένη αφίσα, μοιάζει οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι ετεροφυλόφιλος γεννιέσαι και ομοφυλόφιλος γίνεσαι.

βλαχακι (το) είπε...

Για κάποιους, θα μπορούσε να είναι,
σε βαθμό μικρότερο ή μεγαλύτερο, και επιλογή. Κάτι το καθόλου μεμπτό και όχι λιγότερο δικαιολογηταίο απ'το να φέρεις σαφές "birth mark".

erva_cidreira είπε...

Αν λοιπόν για κάποιους ο σεξουαλικός προσανατολισμός θα μπορούσε να είναι ζήτημα επιλογής, ας φροντίσουμε να υπάρξει η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής.

Νομίζω ότι οι αναρτήσεις που ακολουθούν μπορούν να αποτελέσουν μια συμβολή στη σχετική συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι από μικρή ηλικία να είμαι ομοφυλόφιλος . θυμάμαι όλη την παιδική μου ηλικία να με σπρώχνουν όλοι να είμαι ετερόφυλος. Θυμάμαι την εφηβεία μου να θέλω να είμαι ομοφυλόφιλος και να ζω σαν ετερόφυλος. Έκανα λάθος παντρεύτηκα και έζησα πολλά χρόνια σαν κρυφός ομοφυλόφιλος και με μισή ζωή. Έφτασα σε μια ηλικία που παραδέχτηκα ότι είμαι ομοφυλόφιλος από πάντα . Τώρα είναι όλα καλύτερα όλα όμως . χώρισα πια ….έζησα με μια υπέροχη γυναίκα και απολαμβάνω το ότι έγινα πατέρας μέσα σε όλο αυτό το λάθος ……..γιατί λάθος ήταν σίγουρα…..Νομίζω ότι το ήξερα πάντα από μικρό παιδί. Τώρα μεγάλο παιδί πια ξέρω ότι δε πρέπει να ντρέπομαι πια γι αυτό. Δε θέλω να μετανιώσω για τίποτα μόνο να ζητήσω συγνώμη πρώτα σε μένα και μετά σε όλους τους άλλους που έλεγα ψέματα.

erva_cidreira είπε...

Από εσένα όμως ποιος θα ζητήσει συγγνώμη;
Από όλα εκείνα τα παιδιά που τα σπρώχνουν, ή ακόμη και τα εξαναγκάζουν, να γίνουν ετεροφυλόφιλοι ποιος θα ζητήσει συγγνώμη;
Ποιος θα απολογηθεί για τις τόσες καταστραμμένες ζωές αυτών που δεν έχουν καταφέρει, όπως εσύ, να διορθώσουν το αρχικό λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα κανένας και δε το περιμένω. Η φωνή μου είναι μικρή αλλά και η δύναμη να γυρίσω τον κόσμο ακόμα μικρότερη. Μια ανάρτηση ίσως την διαβάσουν κάποια παιδιά που ψάχνουν να βρουν μια απάντηση μέσα τους. Το σίγουρο είναι ότι στα δικά μου παιδιά θα μάθω να μην ντρέπονται γι αυτό που είναι και να αγαπάνε τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι, και να σέβονται τους άλλους, και πάνω από όλα να μην κάνουν εκπτώσεις στη ζωή τους. Erva cidreira ευχαριστώ για την ευκαιρία αυτή που μου δίνεις.

les_boi είπε...

δε συμφωνώ με αυτήν την τύπου απολογητική καμπάνια, δε θα πρεπε να μας ενδιαφέρει γιατι είμαστε ομοφυλόφιλοι αλλά γιατι δεν μας αφήνουν να είμαστε

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος που παντρεύτηκε είναι τελείως λάθος. Αμα πρέπει να του ζητήσουνε συγνώμη που τον αναγκάσανε να φέρεται σα str8 πρέπει να ζητήσει και αυτός συγνώμη. Μη μας το παίζει κλαψομαρία γιατί θύματα είναι αυτοί που τους κορόϊδεψε.

Εαν δε γεννιόμαστε γιατί έχουμε τόσες διαφορές με τους str8 από πολύ μικρή ηλικία? Σε ηλικία 6 και 7 χρονών που μας φαίνεται ότι είμαστε διαφορετικοί διαλέξαμε να γίνουμε gay? Ξέραμε τι θα πει σεξουαλικός προσανατολισμός και επιλογή? Σε αυτή την ηλικία δεν ήξερα τι είναι gay kai str8. Αμα μπορούσαμε να κάνουμε επιλογή γιατί να μη θέλαμε να ζούμε πιο καλά? Αυτό μπορείτε να μου δώσετε να το καταλάβω όσοι λέτε ότι το διαλέξατε? Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να είχα γεννηθεί str8 και να μην είχα τα γνωστά προβλήματα.

βλαχακι (το) είπε...

Προσωπικά, πιστεύω στην άρρηκτη σχέση προδιαθέσεως και περιβάλλοντος(εναυσμάτων).
Αλλά, ναι, μην κρίνουμε πάντα εκ των ιδίων. Τουλάχιστον 325.000.000* περιπτώσεις ανθρώπων, που δεν μπορούν να προσδιοριστούν ως ετέρο, δεν είναι δυνατόν να είναι πανομοιότυπες...

*χάρην του παραδείγματος ο αριθμός,
(5%)μην κολλήσουμε pls.

Άσχετο-σχετικό, βρίσκω πολύ συμπαθές το κέιμενο "Κρυφτό με τα γονίδια" της Χριστίνας Νεωφοτίστου
(στο τελευταίο τεύχος του 10%).

Ανώνυμος είπε...

Η Νεωφοτίστου δεν είναι σοβαρή περίπτωση για να μας εξηγήσει. Οταν ήτανε άντρας ήτανε ομοφυλόφιλος που θα πει ότι γούσταρε άντρες. Εκανε αλλαγή για να γίνει γυναίκα και όταν έγινε γυναίκα γούσταρε γυναίκες.

βλαχακι (το) είπε...

Ανέφερα ότι συμπαθώ το εν λόγω κείμενο και δη συμπαθώ τις
-προθέσεις- με τις οποίες εικάζω ότι είναι γραμμένο.

Επίσης, να με συγχωρείς κίολας,
το να λές ότι κάποιος δεν είναι
"σοβαρή περίπτωση" ακούγεται άκομψο για να μην πω...ασόβαρο.

Την περίπτωση της Χριστίνας δεν την γνωρίζω προσωπικά, για να βγάζω (άναρχα) συμπεράσματα τύπου "Όταν ήταν άντρας..και μπλα μπλα"..εκτός και αν την γνωρίζετε εσείς- οπότε πάμε πάσο.

Αν και το θέμα μας ΔΕΝ είναι το συγκεκριμένο trans/lesbian άτομο είναι ενδιαφέρον που ακριβώς αυτό το άτομο αναφέρει τον παράγοντα επιλογή.

και για μιά ακόμη φορά θα πω ότι η πολυ/αγαπημένη μας φύση -σίγουρα- παίζει καίριο λόγο, αλλά δεν μας πάει 100% τυφλοσούρτι ρε γμτ :-)

Λοιπόν, αυτά!
Καλό απόγευμα