23.6.07

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. LATE ´70s

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
.
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΚΟΕ
Μέρος Δεύτερο: Στόχοι και διεκδικήσεις
(…)
Ε΄ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
Η καταγγελία του τρόπου με τον οποίο η άρχουσα τάξη και οι διάφοροι επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς της αντιμετωπίζουν τη σεξουαλικότητα, εγκλωβίζοντάς την σε ανεξάρτητες κατηγορίες με ιδεολογική βάση και με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους σαν μέσων καταπίεσης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε:
Αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας, από μέρους της ιατρικής και ψυχαναλυτικής επιστήμης και πρακτικής, ως μιας ακόμη εκδήλωσης της πολύπλευρης ανθρώπινης σεξουαλικότητας και καταγγέλλουμε τους ψυχιάτρους εκείνους που υπόσχονται «θεραπεία» (με τεστοστερόνη, ηρεμιστικά, ψυχανάλυση) στους υποτιθέμενους ασθενείς τους, κερδοσκοπώντας σε βάρος τους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρρώστια, βίτσιο, διαστροφή, παρέκκλιση ή αφύσικη πράξη και συνεπώς δεν υπόκειται σε κανενός είδους «θεραπεία». Καταγγέλλουμε κάθε είδους θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς, και ιδιαίτερα τη λεγόμενη «θεραπεία αποστροφής» την οποία θεωρούμε εγκληματική.
ΣΤ΄ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
1/ Η κατάργηση κάθε νομικού διαχωρισμού των ανθρώπων με κριτήριο το σεξ και κατάργηση της υπάρχουσας ποινικής νομοθεσίας σε σχέση με τις παραβάσεις της σεξουαλικής νομιμότητας, με εξαίρεση τα άρθρα που αναφέρονται σε πράξεις σεξουαλικής βίας.
2/ Απόλυτη ισότητα αντρών και γυναικών και κατάργηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου ή για σεξουαλικούς λόγους.
3/ Αναγνώριση του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων και των σεξουαλικών μειονοτήτων γενικά να εκφράζουν ελευθερα τις γνώμες τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς περιορισμούς που ξεκινούν από ηθικές προκαταλήψεις και βασίζονται σε επιχειρήματα για δήθεν «σκανδαλισμό» του κοινωνικού σώματος ή «πρόκληση των ηθών». Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, κατάργηση του νόμου «περί προσβολής της δημοσίας αιδούς»
4/ Αναγνώριση του δικαιώματος στον καθένα να διαθέτει το σώμα του όπως θέλει.
5/ Αποποινικοποίηση της έκτρωσης και δωρεάν παροχή της από μέρους του κράτους
6/ Κατάργηση των κάθε λογής κωλυμάτων για την έκδοση διαζυγίου σε όσους το επιθυμούν, καθώς και κατάργηση των νομικών όρων «γνήσιο» - «νόθο» παιδί που προξενούν τόσα κοινωνικά προβλήματα
7/ Κατάργηση κάθε διάκρισης – νομικής και κοινωνικής – σε βάρος εκείνων που έχουν υποστεί (ή πρόκειται να υποστούν) εγχείρηση για αλλαγή φύλου
(…)

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΑΜΦΙ, τεύχος 3-4, Φθινόπωρο-Χειμώνας 1979)

Δεν υπάρχουν σχόλια: