19.5.14

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ PRIDE ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Elio di Rupo παραβρέθηκε στο Gay Pride 
των Βρυξελλών, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.

To Σάββατο 17 Μαίου 100.000 άτομα συμμετείχαν στο 19η Gay Pride των Βρυξελλών. Επώνυμοι (πολιτικοί) και ανώνυμοι αλλά και σωσίες της Conchita που έκλεψαν την παράσταση. Πολύχρωμη φιέστα με μπαλόνια και σημαίες στο χρώμα του ουράνιου τόξου. Παρέλασαν άρματα και πολιτικών κομμάτων (σοσιαλιστικό PS , οικολόγοι πράσινοι Ecolo Groen, MR φιλελεύθερο.) Αυτή τη χρονιά δεν συμμετείχαν μόνο 2 κόμματα: το πρώην χριστιανοδημοκρατικό (cdH) και το ακροδεξιό φλαμανδικό  (Vlaams Belang). Το κλου της φετεινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή περίπου 20 αστυνομικών με δικό τους club το “Rainbow Cops” παράρτημα του LGBT.
Την Παγκόσμια Ημέρα της μάχης κατά της ομοφοβίας η “Pride4Every1 όπως είναι η νέα ονομασία του Gay Pride συγκέντρωσε στο κέντρο των Βρυξελλών ένα πλήθος ρεκόρ. Oι διοργανωτές θριαμβολογούν αφού η αντίστοιχη περσινή ατραξιόν είχε 80.000 συμμετέχοντες. Σ΄αυτή την εβδομάδα των εκλογών το σύνθημα ήταν: “ψηφίστε για την ισότητα ”. Οι κοινότητες ομοφυλόφιλων bisexual και transexual αλλά και οι συμπαθούντες δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού. Το Gay Pride των Βρυξελλών παραδοσιακά είναι αυτό που πάντα πραγματοποιείται πρώτο για ν΄ακολουθήσουν τα αντίστοιχα στις υπόλοιπες χώρες. Δίνει το ρυθμό.
Η πομπή ξεκίνησε από την Bourse και κατέληξε στην Boulevard Anspach ενώ η φιέστα της διαφορετικότητας συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους.Ο εκπρόσωπος τύπου της διοργάνωσης τόνισε :” όταν ξεκινήσαμε πριν 19 χρόνια δεν υπήρχε κανείς πολιτικός στο podium. Σήμερα είναι παρόντα σχεδόν όλα τα κόμματα”.
Το μπλοκ του σοσιαλιστικού κόμματος επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της νομικής κατοχύρωσης « των παρένθετων μητέρων » ….που θα φέρνουν παιδιά και για ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
Οι διοργανωτές κατέθεσαν στο πρακτορείο Belga το αίτημά τους για ολοκληρωτική ισότητα και δράσεις κατά της ομοφοβίας που θα πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα και προσέθεσαν ότι η ομοφυλοφιλία τιμωρείται ακόμη δια νόμου σε 72 χώρες.Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των LGBT (Lesbien Gay Bysexuel Transexual) εξαρτάται όχι μόνο από την πολιτική βούληση αλλά και από την εξέλιξη των ηθών, δήλωσε ο πρόεδρος της διοργάνωσης Paul Magnette. ( RTBF) [pentapostagma.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: