21.5.14

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ



Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα του προστάτη
Ο προστάτης είναι ένας αδένας που συμμετέχει στην παραγωγή του σπέρματος, βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους άνδρες, κυρίως από τη μέση ηλικία και μετά. Η διεύρυνση του προστάτη αδένα διαφέρει σε σοβαρότητα μεταξύ των ανδρών και σταδιακά επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα συμπτώματα διεύρυνσης του προστάτη περιλαμβάνουν:
-         Αδύναμη ροή ούρων
-         Δυσκολία στην έναρξη της ούρησης
-         Η συχνή ή επείγουσα ανάγκη για ούρηση
-         Η αυξημένη συχνότητα της ούρησης το βράδυ (νυκτουρία)
-         Δεν είναι σε θέση να αδειάσει εντελώς η κύστη
-         Ουρολοίμωξη
-         Πέτρες στην κύστη
-         Μειωμένη νεφρική λειτουργία
Το μέγεθος του προστάτη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα συμπτώματα  θα είναι χειρότερα. Μόνο περίπου το ήμισυ των ανδρών με διευρυμένο προστάτη αδένα έχουν συμπτώματα που γίνονται ιδιαίτερα αισθητά ή αρκετά ενοχλητικά έτσι ώστε να αναζητήσουν ιατρική θεραπεία. Σε ορισμένους άνδρες, τα συμπτώματα σταθεροποιούνται και μπορεί ακόμη και να βελτιωθούν την πάροδο του χρόνου.
Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
  Αν έχετε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, δείτε το γιατρό σας για να ελέγξει εάν τα συμπτώματα που προκαλούνται από διευρυμένο προστάτη και να σας προτείνει θεραπεία και εξετάσεις που μπορεί να χρειαστείτε. (boro.gr)


Ρωτά ο Θεόφιλος Λ.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έχω ακούσει οτι οι ομοφυλόφιλοι δεν κινδυνεύον από τον καρκίνο του προστάτη, λόγω του τρόπου της σεξουαλικής επαφής. Είναι αλήθεια;

Απαντά ο χειρουργός ουρολόγος Αθανάσιος Παλλαντζάς
Πρόκειται για "αστικό μύθο". Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να επιβεβαιώνει θετικά είτε αρνητικά την υπόθεσή σας. Περιλαμβάνονται στον γενικό ανδρικό πληθυσμό όσον αφορά την στατιστική.(boro.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: