20.5.14

ΙΤΑΛΙΑ. ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάλος στην Ιταλία με το «λογοκριμένο» λεσβιακό φιλί στο Facebook
tanea.gr, 19/5/2014
Με τη διαγραφή του προφίλ της στο Facebook «πλήρωσε» μια Ιταλίδα την απόφασή της να αναρτήσει στο κοινωνικό δίκτυο μια φωτογραφία με δύο γυναίκες που φιλιούνται, στο πλαίσιο εκστρατείας υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Η 28χρονη Καρλότα Τρεβιζάν ενημερώθηκε από το Facebook ότι έχει παραβιάσει τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου σχετικά με το «γυμνό και την πορνογραφία» όταν ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία για να τιμήσει, όπως λέει, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοερωτοφοβίας (IDAHOT) το περασμένο Σάββατο.
Αμέσως μετά την ανάρτηση, η Τρεβιζάν κατακλύστηκε από υβριστικά και επιθετικά μηνύματα άλλων χρηστών. Οπως είπε στην εφημερίδα La Stampa, ένας χρήστης χαρακτήρισε την κίνησή της «αηδιαστική» και ένας άλλος παραπονέθηκε ότι «έχει μικρά παιδιά να προστατεύσει».
Το Facebook επικοινώνησε με την Τρεβιζάν και - όπως η ίδια αναφέρει - της ζήτησε να κατεβάσει τη φωτογραφία. Οταν εκείνη αρνήθηκε, ενημερώθηκε ότι το προφίλ της θα διαγραφεί για «παραβίαση των κανόνων της κοινότητας».
Η φωτογραφία που ανέβασε χρησιμοποιείται ευρέως στο πλαίσιο εκστρατειών υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
«Ποιο ήταν το κακό σε αυτή τη φωτογραφία, ιδίως όταν πάρα πολλές σαν κι αυτή μπορούν να βρεθούν στο Google; Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε ένα φιλί. Οταν βλέπω ανθρώπους του ίδιου φύλου να φιλιούνται βλέπω μόνο αγάπη και τίποτα άλλο» είπε.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τη Δευτέρα, ωστόσο, η λειτουργία του λογαριασμού της 28χρονης γυναίκας είχε αποκατασταθεί.
Την περασμένη εβδομάδα έρευνα κατέταξε την Ιταλία ως μία από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων."Ομοερωτοφοβία"
Προφανώς εκεί στα ΝΕΑ προσέλαβαν την ΟΛΚΕ για βοηθό στη μετάφραση. 
Αχαχαχα...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: