3.2.14

"ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΑΡΑΧΝΗΣ" ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στην Αργεντινή του 1976, ένας μαρξιστής προσηλωμένος στο όραμα και στην πολιτική του δράση κι ένας ομοφυλόφιλος βρίσκονται φυλακισμένοι στο ίδιο κελί. Η έντονη στην αρχή σύγκρουσή τους θα μετατραπεί σε φιλία που θα φτάσει μέχρι τον έρωτα….
Αυτό είναι το στόρι του μυθιστορήματος του Αργεντινού Μανουέλ Πουίγκ, «El beso de la mujer-araña» (1976 ), το οποίο έκανε ταινία ο Έκτορ Μπαμπένκο, το 1985, με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαμ Χαρτ, Ραούλ Τζούλια και Σόνια Μπράγκα. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας. Ο Γουίλιαμ Χαρτ τιμήθηκε με βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στις Κάννες και Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. 
Τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» την είδαμε στην Αθήνα, το 1986, στο θέατρο Αμιράλ με τους Σταμάτη Φασουλή και Γρηγόρη σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου. 
 Είκοσι οκτώ χρόνια τη σκηνική του παρουσίαση θα υφάνει στο Black Box του 104 ο Αλέξης Ρίγλης, ο οποίος έχει αναλάβει τη μετάφραση, τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Η πρεμιέρα αναμένεται για τις 28/2 και το ρόλο του Βάλεντιν θα ερμηνεύσει ο Αποστόλης Τότσικας και του Μολίνα, ο αγνώριστος για τις ανάγκες της παράστασης Μιλτιάδης Φιορέντζης. (athinorama.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: