2.2.14

ΗΠΑ. ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΛΕΙΣ


Οι πιο φιλικές gay πόλεις στην Αμερική
zougla.gr, 2/2/2014
Ως γνωστόν υπάρχουν δείκτες για τα πάντα. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει και ένας που να αφορά στο ποια είναι η πιο φιλική πόλη για τους ομοφυλόφιλους.
Το γνωστό περιοδικό Advocate, που είναι το εγκυρότερο της κοινότητας αυτής, βγάζει κάθε χρόνο έναν κατάλογο με τις καλύτερες gay πόλεις της Αμερικής.
Και μπορεί όλοι να περίμεναν ότι είναι το Σαν Φρανσίσκο όπου εξελέγησαν και οι πρώτοι ομοφυλόφιλοι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και που φημίζεται για την ανεκτικότητα των κατοίκων του στην διαφορετικότητα, όμως τα σκήπτρα έχει η Ουάσινγκτον Ντι Σι.
Το περιοδικό ανεβοκατεβάζει τις πόλεις στον κατάλογο, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορα κριτήρια. Ένα από αυτά είναι ο αριθμός των ομοφυλόφιλων κατοίκων αλλά και το κατά πόσο φιλοξενούνται εκδηλώσεις με στόχο αυτό το κοινό.
Τα τελευταία χρόνια ορισμένες πολιτείες έχουν επιτρέψει τον γάμο ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, όπως η Καλιφόρνια κι η Νέα Υόρκη.
Υπάρχουν όμως και άλλες στις οποίες οι αντιδράσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο. Για το 2014 πάντως, μετά την Ουάσινγκτον, την πόλη όπου οι ομοφυλόφιλοι έχουν την πιο άνετη ζωή, ακολουθεί η Πασαντίνα στην Καλιφόρνια, το Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, το Κέϊμπριτζ στην Μασαχουσέτη και η Ατλάντα στην Τζόρτζια

Δεν υπάρχουν σχόλια: