12.2.14

Η ΚΕΪΣΙ ΣΤΟΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΟ ΚΑΤΑΡ

Η Κέισι Στόουν, αμυντικός της Άρσεναλ και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας μίλησε ανοιχτά για τη σύντροφό της στο BBC Sport, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε από ανθρώπους του αθλητικού χώρου. 
«Ποτέ δεν το έκρυψα στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, γιατί είναι αποδεκτό. Στον έξω κόσμο όμως, όπου έχω δουλέψει ή διασκεδάσει, δεν μίλησα γι’ αυτό». 
Όσον αφορά το λόγο που αποφάσισε να μιλήσει γι’ αυτό, σχολίασε: «Δεν έχει να κάνει με εμένα. Είναι για να επιβεβαιώσουμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο που η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αποδεκτό». 
Η 31χρονη πρωταθλήτρια σχολίασε την αντιμετώπιση που έχουν οι ομοφυλόφιλοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να αναλαμβάνουν μεγάλες διοργανώσεις χώρες που δεν μπορούν να αποδεχτούν όλους τους αθλητές. 
«Θα υπάρχουν αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο τρομαγμένοι πρέπει να νιώθουν. Όταν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι γκέι μπορούν να πάνε στους αγώνες, αλλά όχι να πλησιάζουν τα παιδιά, τι μήνυμα δίνει;».
Μάλιστα, τόνισε πως η ίδια δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, παρότι θα το ήθελε, όσο συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές. 
«Δεν θα μπορούσα να ταξιδέψω στη Ρωσία ή το Κατάρ για να δω το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί δεν θα ήμουν δεκτή. Είναι φοβερό ότι αυτές οι χώρες αναλαμβάνουν Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες, χωρίς να αποδέχονται οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος σ’ αυτούς». (sport-fm.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: