13.1.13

ΚΡΟΑΤΙΑ. "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ


“Πόλεμος” των ομοφυλόφιλων με την εκκλησία στο Ζάγκρεμπ 
gr.euronews.comm 13-1-2013
Διαδήλωση έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ πραγματοποίησαν το Σάββατο κροατικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφιλόφιλων. Με σύνθημα την φράση “φίλα τον γείτονά σου”, περισσότερα από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας και άρχισαν να… φιλούν ο ένας τον άλλον. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε αντίδραση για όσα υποστήριξαν στελέχη της Εκκλησίας εναντίον των ομοφυλόφιλων, τις προηγούμενες εβδομάδες. 
Το θέμα ανέβηκε στην επικαιρότητα επειδή η κυβέρνηση προωθεί στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπου αναμένεται να υπάρξει και ένα κεφάλαιο για τις σεξουαλικές μειονότητες. 
 “Τον τελευταίο μήνα η εκκλησία είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι καταστρέφουν την Κροατία, ότι καταστρέφουν το ανθρώπινο είδος. Μας αποκάλεσαν δαίμονες, ανώμαλους και αντίθετους στην φύση”, λέει ένας ακτιβιστής. Ο ακαδημαϊκός Πρέντρακ Ματβέγιεβιτς συμπληρώνει: “Αν στα αλήθεια, όπως λέει η Εκκλησία, ο Θεός δίνει το πνεύμα, τότε γιατί ο αγαπητός Θεός διάλεξε ομοφυλόφιλους για κορυφαίους καλλιτέχνες; Τον Μικελάντζελο, τον Τσαϊκόφσκι, τον Λεονάρντο;” 
Την ώρα που πραγματοποιούνταν η διαδήλωση των ομοφυλόφιλων, υπήρξε και αντιδιαδήλωση από άλλες οργανώσεις που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο. Τα μέλη τους κρατούσαν τις κροατικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα. 
Η αστυνομία πήγε στη μέση, έκανε τρεις συλλήψεις, αλλά δεν αναφέρθηκαν επεισόδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: