7.1.13

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΓΚΕΪ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

Δημοσιογράφος απειλεί τους "All Blacks"
balla.com.cy, 7-1-2013
Το ράγκμπι είναι ένα από τα πραγματικά αντρικά αθλήματα. Και η Νέα Ζηλανδία με τις κατάμαυρες εμφανίσεις και τους ιθαγενείς παίκτες της (σ.σ. τον θυμάστε τον Τζόνα Λόμου;) είναι η κορυφαία εκπρόσωπος αυτού του "μάτσο" παιχνιδιού.
Να τώρα που πινελιές ροζ έρχονται να ξεβάψουν το μύθο των "All Blacks", όπως είναι το παρατσούκλι σχεδόν όλων των ομάδων της Νέας Ζηλανδίας που ερμηνεύουν τον πολεμικό χορό "Χάκα". Καμιά βέβαια όπως η εθνική ομάδα ράγκμπι.
Ενώσεις ομοφυλόφιλων στη χώρα της Ωκεανίας καλούν παίκτη της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας να παραδεχθεί πως είναι γκέι, προκειμένου να αποτελέσει πρότυπο στη "μάχη" απέναντι στην προκατάληψη.
Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης  Στιβ Γκρέι, ο οποίος δεν έχει σχέση με το αθλητικό ρεπορτάζ και είναι ομοφυλόφιλος, τόνισε πως είναι αρκετοί οι γκέι "All Blacks" και έχει κοιμηθεί με τον έναν εξ αυτών.
Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τη φωτογράφιση του ποδοσφαιριστή της Γουέστ Χαμ, Ματ Τζάρβις, ο οποίος φωτογραφήθηκε για το γκέι περιοδικό "Attitude". Ο ίδιος δεν είναι ομοφυλόφιλος, αλλά κάλεσε τους γκέι συναδέρφους του να μην κρύβονται, λέγοντας πως η ποδοσφαιρική κοινότητα θα τους υποστηρίξει.
Παρά τα όσα υποστηρίζονται, ο κόσμος του αθλητισμού δεν παύει να είναι συντηρητικός. Και στη Νέα Ζηλανδία έχει αποδειχθεί πως η κοινωνία παραείναι συντηρητική. Πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Τύπος της χώρας "κατηγόρησε" τον κορυφαίο αθλητή που έχει αναδείξει η Νέα Ζηλανδία, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του ιππικού τριάθλου, Μαρκ Τοντ πως είναι ομοφυλόφιλος.
Ο οικογενειάρχης Τοντ κατέφυγε στα δικαστήρια για να αντικρούσει το θέμα, αναγκάστηκε να απέχει από την ενεργό δράση για αρκετά χρόνια για να ξεπεράσει τις επιθέσεις των συμπατριωτών του. Την ίδια ώρα ο ανοιχτά γκέι συναθλητής του και επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης, Μπλάιθ Τέιτ αγνοούσε τα αρνητικά σχόλια και κυκλοφορούσε με τον σύντροφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: