20.12.12

Η ΠΡΩΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Η πρώτη Αγία Γραφή για γκέι
directnews.gr, 19/12/2012
bblgy 19-12-2012Σε μια προσπάθεια να επιλύσει τη «μακροχρόνια ερμηνευτική ασάφεια που υπάρχει σε βασικά εδάφια της Αγίας Γραφής... σχετικά με την ομοφυλοφιλία», μία νέα έκδοση της αγγλικής μετάφρασης της Αγίας Γραφής του King James, με τίτλο«The Queen James Bible», ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη Αγία Γραφή που είναι φιλική προς τους γκέι και που μεταφράζει σωστά τις χριστιανικές γραφές.
Η νέα αμφιλεγόμενη Αγία Γραφή, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του Amazon και στο εξώφυλλό της έχει έναν μεγάλο σταυρό στα χρώματα του ουράνιου τόξου, περιγράφεται στην ιστοσελίδα της ως μία «μεγάλη, μυθική Αγία Γραφή» που αντλεί το όνομά της από τον Βασιλιά James I της Αγγλίας, ο οποίος ήταν πίσω από τη λαϊκή παραδοσιακή εκδοχή της και ήταν, επίσης, «γνωστός αμφιφυλόφιλος».
Μάλιστα, παρόλο που ήταν παντρεμένος με γυναίκα, πολλές από τις γκέι σχέσεις του ήταν τόσο γνωστές που ορισμένοι φίλοι και αυλικοί του τον αποκαλούσαν «Βασίλισσα James».
Όπως εξηγεί η επίσημη ιστοσελίδα της νέας, αμφιλεγόμενης Αγίας Γραφής, «η ομοφυλοφιλία αναφέρθηκε για πρώτη φορά απροκάλυπτα στην Αγία Γραφή το 1946, στην "Revised Standard Version". Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ομοφυλοφιλία σε οποιαδήποτε άλλη Αγία Γραφή πριν από αυτή. Μόνο ερμηνείες έχουν γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: