20.12.12

ΗΠΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΓΚΕΪ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ


Η πρώτη gay πρόταση γάμου μέσα στο Λευκό Οίκο 
dete.gr, 19/12/2012 

Με την συζήτηση στις Η.Π.Α. περί δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο να έχει υπέρμαχους αλλά και φανατικούς πολέμιους, το περασμένο Σαββατοκύριακο διαδραματίστηκε μία σκηνή που προκάλεσε συγκίνηση αλλά και αντιδράσεις.
Ο στρατιωτικός Matthew Phelps, κατά την επίσκεψή της μονάδας του στον Λευκό Οίκο, έκανε έκπληξη στον σύντροφό του, Ben Schock, όταν γονάτισε και, μπροστά στα μάτια (και τις κάμερες) δεκάδων παρευρισκομένων, τον ζήτησε σε γάμο! Η ανταπόκριση του Ben ήταν άμεση, αφού έσπευσε να πει το μεγάλο «ναι».
Φυσικά, όσο ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται επίσημα από την πολιτεία, το ζευγάρι δεν μπορεί να επισημοποιήσει την σχέση του. Ο Matthew δήλωσε πρόσφατα: «Ως σύζυγος ίδιου φύλου και στρατιωτικός, ο Ben δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα και προνόμια που θα είχε μία γυναίκα σύζυγος. Δεν θα δικαιούται στέγαση βάσης, δεν θα καλύπτεται από την ασφάλειά μου, και δεν θα μπορεί να με συνοδεύσει, επίσημα, εάν πάρω απόσπαση εκτός Η.Π.Α.- πράγμα που περιμένω να συμβεί, μετά την αποφοίτησή μου από την στρατιωτική σχολή τον ερχόμενο Μάιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: