4.12.12

ΝΟΡΒΗΓΙΑ. Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ-ΜΑΡΙΤ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΤΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΒΡΕΦΗ ΕΝΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ

Η πριγκίπισσα ανέλαβε χρέη...νταντάς για τα δίδυμα gay υπαλλήλου της 
Χρέη νταντάς για τα δίδυμα ενός ομοφυλόφιλου εργαζόμενου του παλατιού ανέλαβε η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ.
newsbomb.gr, 4-11-2012 
Η πριγκίπισσα χρησιμοποίησε το διπλωματικό της διαβατήριο για να ταξιδέψει κρυφά στην Ινδία, προκειμένου να φροντίσει τα δίδυμα βρέφη ενός ομοφυλόφιλου εργαζόμενου στο παλάτι, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να πάρει βίζα για να δει τα παιδιά του που γεννήθηκαν από παρένθετη μητέρα στη χώρα αυτή. 
Η μέλλουσα βασίλισσα της Νορβηγίας δεν ενημέρωσε καν τις ινδικές αρχές και έμεινε για πολλές ημέρες με τα μωρά, σε σημείο που το προσωπικό του μαιευτηρίου έμεινε με την εντύπωση ότι επρόκειτο για νταντά. 
«Για μένα, το θέμα ήταν ότι υπήρχαν δύο μωρά μόνα τους σε ένα νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Ήμουν σε θέση να ταξιδέψω και ήθελα να κάνω ότι μπορούσα» ανέφερε η πριγκίπισσα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, όταν το θέμα έγινε γνωστό. 
Τελικά ένας συγγενής των δύο μπαμπάδων ανέλαβε να φροντίσει τα μωρά στη θέση της Μέτε-Μάριτ. Οι δύο άνδρες πήραν βίζα τον Νοέμβριο και μπόρεσαν να φέρουν τα παιδιά τους στη Νορβηγία.
Σημειώνεται ότι στη Νορβηγία οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμοι από το 2009. Ωστόσο, το θέμα της παρένθετης μητρότητας θεωρείται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο και η κυβέρνηση συμβουλεύει τους Νορβηγούς να αποφεύγουν να πληρώνουν τρίτα άτομα, κυρίως παρένθετες μητέρες, προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά.

Σε αντίθεση με τον Σταμάτη Φασουλή η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ το... έχει ψάξει το θέμα.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Η πριγκίπισσα θέλει να βοηθήσει, αλλά οι υποψήφιοι γονείς τη νομοθεσία που ισχύει στη Νορβηγία μάλλον δεν την έψαξαν.

http://www.norway.org.my/News_and_events/News/About-surrogacy/