20.7.10

ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ... ΚΡΕΒΑΤΙ

Υπερηχητικά στο... κρεβάτι
Το Βήμα, 7/7/2010
Μια θεραπεία που βασίζεται στην εκπομπή υπερηχητικών κυμάτων μπορεί να παράσχει μια γρήγορη, ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με νέα μελέτη σε 20 άνδρες ηλικίας 33 ως 73 ετών που έγινε στο Ισραήλ.
Οπως έδειξε η δοκιμή της εφαρμογής της θεραπείας εξωσωματικών κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης (LΙ-ΕSWΤ), όλοι οι άνδρες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αυτήν εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασής τους. Μάλιστα οι μισοί εξ αυτών ήταν σε θέση να σταματήσουν τη λήψη φαρμάκων όπως το Viagra.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος, βάσει της οποίας τα ενεργειακά κύματα εκπέμπονται στην επίμαχη περιοχή, δρα βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Η στυτική δυσλειτουργία, η οποία εκτιμάται ότι «πλήττει» σχεδόν τους μισούς άνδρες ηλικίας 40 ως 70 ετών, παρουσιάζεται εξαιτίας προβλημάτων στην αιμάτωση του πέους.
Είναι σημαντικό ότι, σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία, η θεραπεία των υπερηχητικών κυμάτων, που σήμερα χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ασταθής στηθάγχη ή τα χρόνια διαβητικά έλκη, υπόσχεται μια πιο μόνιμη λύση.
Οι άνδρες που λαμβάνουν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία εμφανίζουν σχεδόν σε τριπλάσια ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους φαρμακευτικές θεραπείες, όπως έδειξε μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Αnnals of Ιnternal Μedicine». Τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων καταγράφηκαν τόσο έναν χρόνο πριν όσο και έναν χρόνο μετά τη λήψη των φαρμάκων, γεγονός που μαρτυρεί ότι όσοι λαμβάνουν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία επιδίδονται περισσότερο σε μη ασφαλές σεξ σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που δεν παίρνουν φαρμακευτικές θεραπείες τέτοιου είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: