26.7.10

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Κάντο όπως η Σκόπελος
Tα Νέα, 24/7/2010
«ΟΙ ΓΚΕΪ ΓΑΜΟΙ θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την οικονομία της Ελλάδας και ειδικά για τα νησιά», υποστηρίζουν ο συγγραφέας Τζέιμς Κόλινς και ο φωτογράφος Νιλ Γκόσλινγκ. Και γι΄ αυτό έχουν στα σκαριά το «Greek Ιsland» (προσωρινός τίτλος), μια ταινία με βασικό θέμα ένα γκέι γάμο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο φανταστικό νησί Κάλαδος, που μοιάζει με τη Σύμη. Είναι μικρό και οι κάτοικοί του είναι περήφανοι για τις παραδόσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι ένας νέος που έχει γεννηθεί στο νησί, αλλά σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε με τη μητέρα του στη Νέα Υόρκη. Αποφασίζει να επιστρέψει για τον γάμο του, γεγονός που κάνει τους ντόπιους πολύ χαρούμενους μέχρι να ανακαλύψουν πως η νύφη είναι γένους αρσενικού.
«Έψαχνα μια ιδέα για μια ρομαντική κωμωδία στα ελληνικά νησιά, όταν προέκυψε το θέμα του γκέι γάμου στην Τήλο», λέει για την πηγή της έμπνευσής του ο Τζέιμς και αποκαλύπτει πως κάποιο μεγάλο όνομα που αγαπά τα ελληνικά νησιά έχει ήδη ενδιαφερθεί για την ταινία, διότι πιστεύει πως «όποιο είναι το τυχερό νησί που θα γυριστεί θα έχει την ίδια τουριστική έκρηξη που έζησε και η Σκόπελος με το “Μamma Μia!”».
Δεν είναι όμως μόνο ο γκέι γάμος που θα δουν οι ανά τον κόσμο θεατές- διότι η ταινία ως κωμωδία έχει happy end. Θα περάσει μπροστά από την κάμερα ο δήμαρχος και ο αστυνόμος του νησιού «ευκαιρία για να δείτε τι σημαίνει ελληνική γραφειοκρατία», ένας τύπος που διαρκώς φτύνει, αλλά και μια γιαγιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, που φροντίζει για τη διατήρηση των παραδόσεων ενώ παίζει παράλληλα νιντέντο.

info
Καθημερινή ενημέρωση από τη ζωή του Τζέιμς και του Νιλ στη Σύμη στο
http://symidream.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: