17.12.09

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΚΡΕΓΚ ΑΡΑΚΙ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Gregg Araki (born December 17, 1959) is a American film director of independent films and gay films. He is a seminal figure of the New Queer Cinema
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
ΕΝΤΕΛΩΣ Γ***ΜΕΝΟΙ (TOTALLY F***ED UP)
Μια χούφτα τινέιτζερς έρχονται αντιμέτωποι με τις έννοιες του σεξ, της βίας, των ναρκωτικών, του ζευγαρώματος, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, της αυτοκτονίας και του κόσμου που τους περιβάλλει, αναζητώντας σε όλη την διάρκεια του φιλμ ταυτότητα και νόημα ύπαρξης. Η απόλυτη generation X κατάθεση για την γκέι κουλτούρα της Αμερικής προήλθε από τον Γκρεγκ Αράκι που στις αρχές των nineties αναρωτιόταν τι ακριβώς σήμαινε να είσαι νέος, ομοφυλόφιλος και χωρίς μέλλον σε ένα Λος Αντζελες της σταδιακής αλλοτρίωσης και της πλήρους εμπορευματοποίησης.
Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Αράκι (naftemporiki.gr)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ (MYSTERIOUS SKIN)
O 8χρονος Brian δεν μπορεί να εξηγήσει πώς μετά από έναν αγώνα baseball βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τι του συνέβη τις προηγούμενες ώρες. Καθώς μπαίνει στην εφηβεία και προσπαθώντας να εξηγήσει τα blackout που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν, πείθεται ότι είχε απαχθεί από εξωγήινους. Αντίθετα ο 8χρονος Neil θυμάται πολύ καλά τι έγινε εκείνη τη νύχτα, όταν ο προπονητής του baseball, αποπλανώντας τον σεξουαλικά, τον μύησε στον κόσμο του ομοφυλοφιλικού έρωτα. O Neil έχει πλέον γίνει ένας γοητευτικός νεαρός που διατυμπανίζει την σεξουαλικότητά του και αναζητεί τον αγοραίο έρωτα προκειμένου να κερδίσει χρήματα αλλά και τον θαυμασμό των μεγαλύτερων αντρών. Οι δύο νέοι έχουν τελείως διαφορετικές αναμνήσεις από εκείνη τη νύχτα. Ο Neil θυμάται τις λεπτομέρειες με ενοχλητική διαύγεια, ενώ ο Brian συνειδητοποιεί ότι ο μόνος που μπορεί να του αποκαλύψει τη λύση του γρίφου που τον βασανίζει είναι ο πρώην συμπαίχτης του στο baseball, Neil.
Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Αράκι (cinemanews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: