3.12.09

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Να απαγορεύσουμε και τα διαζύγια»
Αφού απαγορεύσαμε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων για να προστατεύσουμε τον παραδοσιακό γάμο, τότε ας ολοκληρώσουμε το έργο. Ας ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προστασία του παραδοσιακού γάμου απαγορεύοντας και τα διαζύγια, λέει ο Τζων Μαρκότ.
«Αφού η Καλιφόρνια αποφάσισε να προστατεύσει τον παραδοσιακό γάμο θυσιάζοντας ένα δικαίωμα κάποιων ανθρώπων, πιστεύω ότι θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μας να μη θυσιάσουμε και μερικά από τα δικά μας δικαιώματα για να προστατεύσουμε τον παραδοσιακό γάμο ακόμη περισσότερο», δήλωσε στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες ο 38χρονος Μαρκότ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος εργάζεται ως σχεδιαστής ιστότοπων στο Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας. Ο άνθρωπος έχει κάποιο δίκιο. Στις ΗΠΑ, το κύριο πλήγμα στον παραδοσιακό γάμο δεν προέρχεται από τους ομοφυλόφιλους, αλλά από το γεγονός ότι περίπου οι μισοί (το 47,9%) από τους γάμους που γίνονται, καταλήγουν σε διαζύγιο.
Ο Μαρκότ θέλει να θέσει την απαγόρευση του διαζυγίου σε δημοψήφισμα το 2010 στην Καλιφόρνια. Η κίνησή του αποτελεί ουσιαστικά ένα σατιρικό σχόλιο για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, το «σκεπτικό» της οποίας ήταν ότι πρέπει να προστατευθεί η ιερότητα του παραδοσιακού γάμου. Λέει πως έχει συγκεντρώσει δεκάδες υπογραφές- ανάμεσα στις οποίες και αυτή της συζύγου του, με την οποία είναι παντρεμένος επτά χρόνια. Στο Facebook, η πρωτοβουλία του έχει συγκεντρώσει 11.000 υποστηρικτές. Γκέι ακτιβιστές και μέλη ενός τοπι κού κωμικού θιάσου έχουν προσφερθεί να τον βοηθήσουν. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται κυρίως από την πώληση, έναντι 12 δολαρίων, βαμβακερών Τ-σερτ με τις εικόνες ενός γαμπρού και μιας νύφης αλυσοδεμένων από τους καρπούς. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Μαρκότ διαχειρίζεται τον ιστότοπο ΒadΜouth. net. Λέει πως η πρωτοβουλία του για την απαγόρευση του διαζυγίου έχει δεχθεί υποστήριξη απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα. Εκτός από τη στήριξη που του προσέφεραν οι υποστηρικτές του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, εξηγεί, τον πλησίασε και η... Ένωση Αμερικανικής Οικογένειας, η οποία έχει έδρα το Μισισίπι και είχε διεξαγάγει πέρυσι εκστρατεία υπέρ της απαγόρευσης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Προφανώς θέλει τώρα να στηρίξει και την απαγόρευση των διαζυγίων...
Ο Μαρκότ είναι Καθολικός, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και πέρυσι είχε ψηφίσει κατά της απαγόρευσης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Πρόσφατα οργάνωσε έξω από το κοινοβούλιο της Καλιφόρνιας στο Σακραμέντο συγκέντρωση για την απαγόρευση του διαζυγίου. Συγκεντρώθηκαν γύρω στους 50 ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Μπορείς κι εσύ να ψηφίσεις για να αφαιρεθούν δικαιώματα από κάποιους». (Τα Νέα, 2/12/2009)