16.2.08

ΓΚΕΟΜΑΓΚΕΣ ή ΟΤΑΝ Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΕΠΙΝΟΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

(…) στον νου μας έρχονται πολλοί «γκεόμαγκες» της σόου μπιζ. Η γκέι μαγκιά δεν έχει να κάνει με τις ερωτικές προτιμήσεις, αλλά με το άφυλο θράσος, το ατάλαντο λαμέ σακάκι και το χρυσό τσόκαρο, το αλαλάζον ακριβό όχημα και την αρπακτική λάμψη της αμάθειας στο βλέμμα και στον λόγο.
Μαριαννας Τζιαντζη (Καθημερινή, 10/1/2008)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ma poso xamhla exei pesei h arthografia stis efhmerides pia?

einai tropos ekfrashs aytos, einai logikh?
dhladh kakogoustia, amatheia kai thrasos gia thn kyria Tziantzh einai synhfasmena me tous gay?

eleos!

**gnwrizeis Erva, h kapoios allos pou diavazei thn efhmerida ayth, ean h kyria einai kai dhmosiografos sto epaggelma?

erva_cidreira είπε...

Προφανώς η κυρία είναι μια "στρεϊτομεσημεριανατζού" σχολιάστρια σε μια εφημερίδα που θέλει, κατά τα άλλα, να θεωρείται σοβαρή.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κι αν δεν είναι "μεσημεριανατζού";
(το δεύτερο συνθετικό από μόνο του αρκεί για να υποδηλώσει ήθος γραφής και πρόθεση, erva cidreira. Το πρώτο συνθετικό εγγίζει τα όρια του ρατσισμού - αυτού που δικαίως θα καταδικάζετε αν ήταν gay-πρωινατζής/μεσημεριανατζής/ κ.ο.κ.)

Αν, λοιπόν, δεν πρόκειται περι συνωνυμίας και δεν είναι μεσημεριανατζού, μήπως να επεκτείνω τον νέο όρο από homophobic poetry σε homophobic literature γενικότερα;

Πολύ δεν πάνε δύο κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα - ένα στο Ποιείν και ένα στην Καθημερινή - από ανθρώπους που θέλουν να περνιούνται για λογοτέχνες;

Αν μάλιστα η τελευταία είναι αυτή που νομίζω, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί έτυχε να την γνωρίσω μέσα σε μια εξαιρετικά προοδευτική παρέα και είχα σχηματίσει διαφορετική εντύπωση.

Ναυτίλος είπε...

Μα τί μαλακίες γράφονται στις Ελληνικές εφημερίδες το κέρατό μου!

>_<;

Ανώνυμος είπε...

Στα μεσημεριανατζίδικα δεν έχει διαφορά τι είναι αυτές που τα έχουνε. Στρεϊτομεσημεριανατζού και λεσβομεσημεριανατζού να είναι λένε τα ίδια κουτσομπολιά. Αυτές τις κατινιές τις κάνουνε και οι γκέϊ που είναι στα μεσημεριανατζίδικα. Στις σοβαρές εφημερίδες δε δικαιολογούνται να τα κάνουνε.

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση η λογική αυτή ειδικά από μια δημοσιογράφο σαν τη Μαριάννα Τζιαντζή που τα γραπτά της είναι όαση στην ελληνική δημοσιογραφία, τόσο όσον αφορά στο ύφος όσο και στο περιεχόμενο του λόγου, τόσο στην Καθημερινή όσο και στο Πριν.
Πάντως καμία σχέση με λογική μεσημεριανατζούς, ίσα ίσα που αυτήν ακριβώς την αισθητική καυτηριάζει με αυτά που έγραψε..το κακό είναι πως ακόμα και νοήμονες άνθρωποι που δεν έχουν (ελπίζω) ομοφοβικά κόμπλεξ, όταν αναφέρονται στην κακογουστιά που έχει πλακώσει στην ελληνική tv, το πρώτο πραγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι οι γκει καρικατούρες και τελικά συνδέουν αθέλητα την επίδειξη,την ελαφρότητα και την απέραντη κακογουστιά με τη σεξουαλική προτίμηση. Και λέω αθέλητα γιατί η Μ.Τζιαντζή σπεύδει να διευκρινήσει ότι ο όρος γκεόμαγκες δεν ανάφέρεται σε σεξουαλική προτίμηση (για να μην κατηγορηθεί για ομοφοβία ή ρατσισμό)αλλά σε νοοτροπία,lifestyle κλπ...Τελικά όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα, δυστυχώς..
Δεν το περίμενα, αλλά δεν θα την κρεμάσω κιόλας, θα συνεχίζω να την διαβάζω.
Κοίταξα την καθημερινή να δω αν η Μ.Τζιαντζή έχει κάποιο mail για να της το επισημάνω, αλλά δεν βρήκα.

Γειά χαρά σε όλους,Στέλιος Κ.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Δηλαδή, μετά από χρόνια ...καυτηρίασης της "κακογουστιάς που έχει πλακώσει στην ελληνική tv" αποφάσισε να βρει και την κατάλληλη λέξη για την αιτία της;

Και το πρώτο πραγμα που της ήρθε στο μυαλό είναι οι γκέι καρικατούρες για να συνδέσει την επίδειξη,την ελαφρότητα και την απέραντη κακογουστιά;

Συγγνώμην, αλλά καθόλου αθέλητα δεν γίνεται αυτό. Γίνεται σκοπίμως και η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κυρίας τεκμηριώνεται, ακριβώς, από την "διευκρίνηση" που εσείς νομίζετε ότι την απαλλάσσει από το ομοφυλοφοβικό κόμπλεξ της.

Και επί της ουσίας, πέρα από το πέρα για πέρα ασυνάρτητο αυτό άρθρο, η συντάκτις του "ξεχνάει" ότι την "κουλτούρα της αρπαχτής και της αποβλάκωσης" την γέννησαν και την μοσχανάθρεψαν ημιδιάσημοι ετεροφυλόφιλοι στον καλλιτεχνικό χώρο και ημιδιάσημοι ετεροφυλόφυλοι στα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πριν από μερικές μέρες η κ. Λιβανίου στο star είχε καλεσμένο το διάσημο σεξολόγο, τηλεμαϊντανό, τέως (ευτυχώς) βουλευτή και κουμπάρο του μικρούτσικου (ναι τόσες πολλές περγαμηνές) , Θάνο Ασκητή με θέμα "Πώς να μη γίνει ο γιος σας πούστης". Τα σχόλια δικά σας.