12.12.06

ΠΕΣ ΤΟ Μ' ΕΝΑ ΦΙΛΙ

ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ τηλεοπτικό φιλί του «Κλείσε τα μάτια», πείραξε, «σόκαρε», αλλά και στο ελληνικό σινεμά τα πράγματα δεν είναι πιο... προχωρημένα ή απελευθερωμένα. Την Πέμπτη που μας πέρασε, προβαλλόταν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η ταινία της Κατερίνας Ευαγγελάκου «Ώρες κοινής ησυχίας» και το «ααα», «ωχ, ωχ» που ακούστηκε στην αίθουσα του «Ολύμπιον» όταν ο Χρήστος Στέργιογλου - πάλι καλά που κέρδισε το βραβείο β' ερμηνείας - φίλησε ξαφνικά στο στόμα τον ερωτικό του σύντροφο, έδειξε το ανέλπιστο ξάφνιασμα... Κι αυτό γιατί θα περίμενες από ένα φανατικό σινεφίλ κοινό - έτσι θεωρούνται οι θεατές ενός φεστιβάλ στο οποίο δεν λείπουν όλων των ειδών οι καλλιτεχνικές εκφράσεις - να είναι πιο «εξοικειωμένο» με τις κάθε είδους σεξουαλικές ή προσωπικές επιλογές των ανθρώπων... Κι όμως, φευ, η εν λόγω ταραχή στην κατάμεστη φεστιβαλική αίθουσα του «Ολύμπιον» έδειξε πως έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να αποδεχόμαστε τις ελεύθερες προτιμήσεις των διπλανών μας, που, εννοείται, δεν θίγουν εμάς ή κάποιο δημόσιο αίσθημα στον βαθμό που πληρώνεις εισιτήριο για να δεις μια κινηματογραφική ταινία. Σκέψου, λοιπόν, τι γίνεται όταν ένα τέτοιο «παράνομο φιλί» μπαίνει σε όλα τα σπίτια...
του Παύλου Κάγιου
(Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ 29-11-2006)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ypervoles, sto persino festival (2005) tis 8essalonikis, eida to "Galazio Forema". pire kales kritikes alla kai to idio to koino ebale kali ba8mologia sta brabeia Jameson.

anyway erva_cidreira -allo 8ema twra- esy pu ksereis tosa polla, an diabaseis gia to "queer2queer" sto blog mu kai ksereis ti einai, enimerose me. hehe :))

erva_cidreira είπε...

keimgreek,
με υπερτιμάς. Μπορεί να υπήρξα στη ζωή μου σπασικλάκι, αλλά φωτεινός παντογνώστης δεν κατάφερα να γίνω ποτέ.
Πάντως, πολύ χαριτωμένο το ποστ σου :)

Aphrodite είπε...

Να την πω τώρα την κακία μου για όλο αυτό το "απελευθερωμένο" (μη χέσω) κοινό, τουλάχιστον τους στρ8 εξ αυτών? Ας είχαν όλες οι τσόντες που νοικιάζουν κατά δεκάδες και από 2-3 σκηνές με άντρες να κάνουν τα διάφορά τους σε ΚΑΘΕ σεκάνς, πριν / μετά κι ανάμεσα από περιπτύξεις με γυναίκες, να είναι περισσότερο εξοικειωμένοι, και μετά...

Αι σιχτίρ, όταν το βαφτίζουμε τέχνη είμαστε (σχετικά) οκ, κι όταν είναι ο διπλανός μας παθαίνουμε κολούμπρα...

Τεσπα, σόρρυ γιατί δεν γνωριζόμαστε κιόλας, αλλά μου γυρνάνε τ'άντερα με κάτι τέτοια...
:)))

Aphrodite είπε...

Ooops, sorry, didn't think you had mod on... Anyways, είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους ακούω και κάποιες διαφορετικές γνώμες, γιατί άρχισα να αισθάνομαι πολύ μόνη μου με τα... απελευθερωτικά μου!
:)))

(κι όσο για το φιλί του ηθοποιού στο αμόρε του, θα το θεωρούσα το ίδιο συγκινητικό με το αν έβλεπα τον οποιονδήποτε στρ8 να φιλάει το έτερον στρ8 αμόρε... Η χαρά τους θα μου έφτανε!)