1.12.06

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ 1: ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Πώς σου φαίνεται που κάνεις έρωτα με κάποιον που είναι οροθετικός;»
Η ερώτησή του με άφησε άφωνο. Του ήμουν ευγνώμων για την ειλικρίνειά του κι εκτίμησα πολύ το ότι μου το είπε. Ο τρόπος όμως που μου το είπε – κι ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή – με έφερε σε μεγάλη αμηχανία.
Ταυτόχρονα, άρχισα έναν εσωτερικό διάλογο για το τι πραγματικά κάνω στο κρεβάτι. Μέχρι τώρα έκανα σεξ παίρνοντας ως δεδομένο ότι ό άλλος είναι οροθετικός, γιατί δεν μπορούσα ποτέ να είμαι σίγουρος ότι δεν είναι – εδώ που τα λέμε, ούτε κι ο άλλος μπορούσε να ξέρει στα σίγουρα για τον εαυτό του. Έτσι, έκανα μόνο ό,τι με βοηθούσε να νιώθω ότι δεν παίρνω πολλά ρίσκα: στοματικό έρωτα – αλλά μόνο όταν ο άλλος δεν έβγαζε πολύ προσπερματικό υγρό – χωρίς ν’ αφήνω ποτέ τον άλλον να τελειώσει στο στόμα μου, πρωκτικό σεξ μόνο με προφυλακτικό κλπ, κτλ. Κατά συνέπεια, το να ξέρω ότι κάνω σεξ με κάποιον που είναι οροθετικός λογικά δεν θα έπρεπε ν’ αλλάξει και πολλά στη σεξουαλική μου συμπεριφορά. Σωστά;
Κι όμως όχι. Ένιωθα διαφορετικά. Ξαφνικά, άρχισα ν’ αμφιβάλλω για το πόσα πράγματα γνωρίζουμε στ’ αλήθεια για τον ιό και τους τρόπους που μεταδίδεται. Προσπάθησα, πάντως, να το παίξω θαρραλέος και να μη δείξω πόσο με είχε αποσυντονίσει η ειλικρινής εκμυστήρευσή του. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό με είχε συγκινήσει τόσο πολύ αυτή η εξομολόγηση – ήταν και η πρώτη φορά που μου συνέβαινε κάτι τέτοιο – που δεν μου πήγαινε να φρικάρω και να του πω να σηκωθεί να φύγει.

Lawrence Schimel: Σε χρόνο αόριστο (Πολύχρωμος Πλανήτης)

* Η συλλογή διηγημάτων του L. Schimel θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες, ενώ ο συγγραφέας θα είναι ο προσεχής καλεσμένος στις λογοτεχνικές βραδιές του Πολύχρωμου Πλανήτη, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 20.30.
** Τα διηγήματα αντανακλούν τις αντιλήψεις περί "ασφαλούς σεξ" της εποχής συγγραφής τους, το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια: