8.7.17

21 ΟΡΓΑΣΜΟΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

21 οργασμοί τον μήνα: Η «σκληρή ασπίδα» απέναντι στον καρκίνο του προστάτη
skai.gr, 6/7/2017

Ο προστάτης είναι ένας από τους πιο ευπαθείς αδένες και, μετά τα 50, πολλοί άνδρες εμφανίζουν άλλοτε ήπιες και άλλοτε πιο σοβαρές διαταραχές.

Παραδείγματος χάριν, όταν ο αδένας διογκώνεται, προκαλεί προβλήματα συχνοουρίας και πόνους στην βουβωνική περιοχή ενώ δεν τυχαίο πως, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος στους ενήλικους άνδρες.
Τα «αμείλικτα στατιστικά» ανησυχούν όσους ανήκουν στις πιο ευπαθείς ηλικιακές κατηγορίες, που συχνά αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να προλάβουν τα χειρότερα πριν αναγκαστούν να τα αντιμετωπίσουν. 
Η ισορροπημένη διατροφή, η συχνή άσκηση και τα τακτικά τσεκ απ, θεωρούνταν ως σήμερα οι πιο αποτελεσματικές πρακτικές για έναν υγιή προστάτη. Ωστόσο οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντανακάλυψαν μία πολύ διασκεδαστική και εξίσου αποτελεσματική συνήθεια που «ατσαλώνει» τον αδένα του σπέρματος.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Ευρωπαϊκή Ουρολογία», η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα - είτε συντροφική, είτε μοναχική- μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. 
Στην πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ συμμετείχαν περισσότεροι από 32.000 άνδρες και τα αποτελέσματα της είναι κατηγορηματικά: όσο πιο συχνά εκσπερματώνει ένας άνδρας, τόσο πιο απίθανο είναι να εμφανίσει κακοήθη όγκο στον προστάτη του. 
Όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές «αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα πλέον ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτωσης στην προστασία από τον καρκίνο».
Χρησιμοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων, οι γιατροί πήγαν κατέληξαν και στον στατιστικά «χρυσό» αριθμό μηνιαίων οργασμών: 21 φορές τον μήνα αρκούν για να «ατσαλώσετε» τον ευαίσθητο και συχνά ευπαθή αδένα σας. 
Η συσχέτιση του οργασμού με την προστασία νεοπλασίας είναι «αναμφισβήτητη» σχολιάζουν οι ερευνητές, αφού όσοι εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 33% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν, συγκριτικά με εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερες από 20 φορές (ή και καμία φορά) μέσα στον μήνα. 
Όπως όμως υπογραμμίζουν οι γιατροί, ο οργασμός δεν πρόκειται να σώσει τον προστάτη όταν συντρέχουν άλλοι ενοχοποιητικοί παράγοντες: η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή με κορεσμένα λιπαρά, το κάπνισμα και η παχυσαρκία είναι συχνά οι «υπαίτιοι» για τον καρκίνο του προστάτη, και οι ανδρολόγοι συνιστούν, εκτός από την εντατικοποίηση των οργασμών και την αποχή από τις προφανείς κακές συνήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: