27.5.15

Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ



Η αυξημένη τεστοστερόνη υπεύθυνη για εμφάνιση διαβήτη και υπερπλασία προστάτη
naftemporiki.gr, 21-5-2015
Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journals of Gerontology: Medical Sciences έδειξε, ότι οι άνδρες που έχουν αυξημένη τεστοστερόνη κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν διαβήτη ή προβλήματα στον προστάτη τους.
Για τη μελέτη οι επιστήμονες υπέβαλαν σε ειδικά τεστ 350 άνδρες που δούλευαν στους αγρούς, συγκεκριμένα προέρχονταν από τη φυλή Tsimane που ζει στα τροπικά δάση της Βολιβίας. Ο λόγος ήταν διότι σε αυτές τις περιοχές οι άνδρες έχουν μειωμένη τεστοστερόνη στον οργανισμό τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι άνδρες αυτοί δεν παρουσίαζαν προβλήματα με τον προστάτη τους ενώ, είχαν και πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερος ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους ανθρωπολόγους από το πανεπιστήμιο, η μεγάλη ποσότητα από την ανδρική ορμόνη, τεστοστερόνη στον οργανισμό είναι αρνητική για την καλή υγεία των ανδρών. Όπως σημειώνουν μάλιστα, τα κοιλιακά υπερηχογραφήματα έδειξαν, ότι οι άνδρες αυτοί είχαν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μειωμένο προστάτη, έφταναν στο 62%, προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία τους, σε σχέση με τους άντρες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: