20.5.15

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΓΚΕΪ ΠΕΛΑΤΕΣ

Β. Ιρλανδία: Καταδίκη ζαχαροπλαστείου που αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα για γκέι πελάτες
tanea.gr, 19/5/2015

Ένοχοι για διακρίσεις κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου στη Βόρειο Ιρλανδία που απέρριψαν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων την παραγγελία για τούρτα με σλόγκαν υπέρ του γκέι γάμου.
Η υπόθεση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έχει πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, με βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της Β.Ιρλανδίας να ζητούν αλλαγή του νόμου ώστε να επιτρέπεται η άρνηση παροχής υπηρεσιών για θρησκευτικούς λόγους.
Κατά του ζαχαροπλαστείου κινήθηκε δικαστικά ο Γκάρεθ Λι, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, λόγω της άρνησης των ιδιοκτητών να του ετοιμάσουν τούρτα με το σλόγκαν «Υποστηρίξτε τον Γκέι Γάμο».
Ο Λι υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η άρνησή τους τον έκανε να νιώθει «ανάξιος» και «κατώτερος άνθρωπος».
Μιλώντας έξω από το δικαστήριο πριν από την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ντάνιελ ΜακΆρθουρ δήλωσε: «Εξυπηρετούμε ευχαρίστως οποιονδήποτε, δεν μπορούμε όμως να προωθούμε μια ιδέα που έρχεται σε αντίθεση με όσα λέει η Βίβλος για τον γάμο».
Η δικαστής Ίζομπελ Μπράουνλαϊ αναγνώρισε ότι ο ΜακΆρθουρ και η σύζυγός του έχουν «γνήσια και βαθιά θρησκευτικά πιστεύω», έκρινε όμως ότι η νομοθεσία «προστατεύει τους πολίτες από τη χρήση του σεξουαλικού προσανατολισμού τους για την απόρριψή τους ως πελατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: