24.6.14

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Απολύθηκε κορυφαία σοπράνο γιατί αποκάλεσε τους ομοφυλόφιλους... περιττώματα
star.gr, 23/6/2014
Την πόρτα της εξόδου είδε η Γεωργιανή σοπράνο, Τάμα Ιβέρι επειδή ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ομοφοβικά σχόλια.
Η Εθνική εταιρεία της Όπερας στην Αυστραλία προχώρησε στην απόλυσή της έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για τα σχόλιά της εις βάρος ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών, τους οποίους συνέκρινε με περιττώματα.
Συγκεκριμένα, η ανάρτησή της αναφερόταν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων gaypride που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι.
Το Σάββατο, η Ιβέρι είπε ότι ο σύζυγός της ανέβασε τα σχόλια και ζήτησε συγνώμη προσθέτοντας ότι τα αφαίρεσε από τη σελίδα όταν τα είδε.
Η  Εθνική εταιρεία Όπερας της Αυστραλίας δέχτηκε περισσότερα από 1.000 παράπονα και απειλές για μποϊκοτάζ της σε περίπτωση που η Ιβέρι εμφανιζόταν σε παράστασή της.
Την ανησυχία τους εξέφρασαν και οι χορηγοί. Η Όπερα της Αυστραλίας χαρακτήρισε «παράλογα» τα σχόλια και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.
Να αναφέρουμε ότι η σοπράνο εμφανίστηκε το 2013 σε παράσταση της εταιρείας και αποθεώθηκε. Επρόκειτο να εμφανιστεί στην «Tόσκα» στη Μελβούρνη εντός του 2014, αλλά δεν είναι σαφές αν θα συμμετάσχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: