20.6.14

ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Απέλυσαν αστυνομικό στην Τουρκία επειδή είναι… ομοφυλόφιλος
topontiki.gr, 17/6/2014
Αστυνομικός απολύθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, καθώς, μετά από έρευνα στο σπίτι του αποδείχτηκε ότι  είναι… ομοφυλόφιλος. 
Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διενεργήσει πριν από πέντε χρόνια μια αιφνιδιαστική έφοδο στην οικία ενός αστυνομικού, μετά από υποψίες πως μπορεί να κατέχει στον προσωπικό του υπολογιστή σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων. 
Τελικά οι υποψίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Ωστόσο από τη γενικότερη έρευνα ο αστυνομικός προέκυψε να είναι γκέι και τότε κινήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός προκειμένου να «ξεριζώσει από την αστυνομία αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους» - όπως ήταν η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου:
 «Η απόλυση του αστυνομικού έγινε επειδή, όπως προτάσσει η τούρκικη νομοθεσία, πρέπει να ξεριζώνονται και να απομακρύνονται τέτοιου είδους δημόσιοι υπάλληλοι», αναφέρει το άρθρο της τούρκικης εφημερίδας Milliyet, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην πράξη αυτή επειδή «ο αστυνομικός υπέπεσε σε μια σειρά από ντροπιαστικές πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με την ποιότητα ενός δημόσιου λειτουργού».
Ο αστυνομικός μήνυσε το Υπουργείο προκειμένου να επιστρέψει στην υπηρεσία του. Το θέμα έφτασε μέχρι το τούρκικο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο υποστήριξε ότι δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς  ό,τι έκανε, το έκανε εντός των τειχών της προσωπικής του ζωής, χωρίς οι σεξουαλικές του προτιμήσεις να επηρεάζουν την ποιότητα της εργασίας του.
Παρόλα αυτά και το τουρκικό ΣτΕ επικύρωσε την αρχική απόφαση και ο αστυνομικός δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: