9.11.13

Η ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ... ΚΙΛΑ ΜΑΣ!

Η μόνιμη σχέση βλάπτει σοβαρά τα... κιλά μας!
ygeia.tanea.gr
Την παροιμιώδη φράση της σιγουριάς «έδεσε τον γάιδαρό του» επιβεβαιώνει μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, που αποκαλύπτει ότι έξι στα δέκα ζευγάρια που νιώθουν σιγουριά στη σχέση τους, παίρνουν βάρος.
Όπως έδειξε, το 62% των ερωτηθέντων πάχυναν κατά τουλάχιστον 6,5 κιλά από τότε που άρχισαν τη σχέση, ενώ τα δύο στα τρία ζευγάρια παραδέχτηκαν ότι πάχυναν μαζί.
Τα ποσοστά αυτά αναδεικνύουν την μόνιμη σχέση ως την συχνότερη αιτία της αύξησης του σωματικού βάρους - πιο σημαντική ακόμα από το φαγητό για παρηγοριά, την καθιστική ζωή και τις... κραιπάλες των διακοπών.
To 30% των ζευγαριών είπαν ότι η κύρια δραστηριότητα που κάνουν μαζί είναι να μένουν στο σπίτι και να βλέπουν τηλεόραση, ενώ το 21% είπαν ότι περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους τρώγοντας στο σπίτι.
Ένα άλλο 20% είπαν ότι το να τρώνε σε εστιατόρια είναι μία από τις κύριες δραστηριότητες που «δένει» τη σχέση τους.
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την βρετανική ιστοσελίδα αδυνατίσματος Diet Chef, αντανακλά τα ευρήματα παρόμοιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή επιθεώρηση «Health Psychology» της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.
Σε αυτήν, επιστήμονες από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Southern Methodist, στο Ντάλας, είχαν παρακολουθήσει επί τέσσερα χρόνια 169 ζευγάρια, διαπιστώνοντας πως όσο πιο ευτυχισμένα ήταν από τη σχέση τους, τόσο περισσότερο πάχαιναν.
Αντιθέτως, όσα δεν ήταν ευτυχισμένα στη σχέση τους αδυνάτιζαν, με την ανομολόγητη ελπίδα να προσελκύσουν νέους συντρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: