1.11.13

ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ομοφοβική διαμαρτυρία εναντίον του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ουκρανίας
Μανώλης Κρανάκης (flix.gr, 31/10/2013)
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας, διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή ταινιών με LGBT περιεχόμενο στο Molodist, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κιέβου που ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου.


Και μόνο που ακούς την είδηση, θλίβεσαι.
Διαδηλωτές στάθηκαν έξω από το σινεμά Zhovten του Κιέβου, κρατώντας πλακάτ με σλόγκαν εναντίον της LGBT κοινότητας και καίγοντας σημαίες με το ουράνιο τόξο, ενώ ένας από τους υπεύθυνους του Συμβουλίου Γονέων της Ουκρανίας δήλωσε πως «Το κράτος δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας. Πόσα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ξοδεύουμε στ' αλήθεια για την γκέι προπαγάνδα;».
Αφορμή στάθηκε το ειδικό τμήμα του Φεστιβάλ με τίτλο «Sunny Bunny» με μια επιλογή από τις καλύτερες queer ταινίες της χρονιάς, ανάμεσά τους το «Tom at the Farm» του Ξαβιέ Ντολάν, το«In the Name of...» της Μαλγκόσκα Σουμόβσκα και του «Αγνωστου της Λίμνης» του Αλέν Γκιροντί.
Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο «Side by Side», το μεγαλύτερο LGBT κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ρωσίας (διαβάστε περισσότερα εδώ) , ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν που στρέφεται με κάθε τρόπο κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα αυτά της LGBT κοινότητας.
Θυμίζουμε πως στη Ρωσία ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος κατά της «προπαγάνδας για την ομοφυλοφιλία». Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό εν έτει 2013 σε έναν κόσμο που κανονικά επιθυμεί να πηγαίνει μόνο προς τα μπροστά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: