28.1.11

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του
Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων δολοφονήθηκε στην Ουγκάντα
Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Ουγκάντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών του στοιχείων από εφημερίδα.
Ο Ντέιβιντ Κάτο όπως και δεκάδες άλλοι είχαν δει το όνομά του, τη φωτογραφία του και τη διεύθυνσή του να δημοσιεύεται σε εφημερίδα. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Κρεμάστε τους!»
Η ομάδα ακτιβισμού όπου συμμετείχε ο Κάτο ανέφερε ότι αυτός είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του μετά το δημοσίευμα.
Κατά της εφημερίδας είχε κινηθεί δικαστικά ο Ντ.Κάτο και είχαν πετύχει την απόσυρσή της με το αιτιολογικό της παραβίασης της ιδιωτικότητας.
Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Ουγκάντα και μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης 14 ετών. Πρόσφατα βουλευτής πρωτοστάτησε σε καμπάνια αύξησης των ποινών.
Η αστυνομία, αναφέρει το BBC, έχει συλλάβει τουλάχιστον έναν ύποπτο, ωστόσο δεν συνδέει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων με την ακτιβιστική δραστηριότητά του Κάτο. Άλλος ένας ύποπτος καταζητείται.
Οι ΗΠΑ είναι «σοκαρισμένες και λυπημένες» από την δολοφονία του Ντέιβιντ Κάτο, δήλωσε σε μήνυμα στο Twitter ο Τζόνι Κάρσον, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις αφρικανικές υποθέσεις (in.gr, 27-1-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: