8.11.10

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ


-Θα κατέβαινες στο gay parade σαν πρώτος δημότης της πόλης, κάτι που γίνεται σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάπου μάλιστα, σε ένα κράτος της Σκανδιναβίας, ο ετερόφυλος δήμαρχος ηγήθηκε της παρέλασης ντυμένος…θείτσα. Με κραγιόν και περούκα. Θα τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο;
Γιώργος Αμυράς (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων): «Δεν είναι ανάγκη να βάλω περούκα. Πηγαίνω κάθε χρόνο στο ελληνικό gay parade, (εξαίρεση φέτος που έλειπα ταξίδι) για να προσθέσω την παρουσία και τη φωνή μου στον αγώνα για πλήρη ισότητα και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων. Αν εκλεγώ δήμαρχος δε θα θέσω υπό την αιγίδα του δήμου την εκδήλωση, θα ζητήσω από τους διοργανωτές να τη διοργανώσουμε από κοινού».
(mediasoup.gr, 6/11/2010)


- Πώς θα πείσετε τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καμίνη, αν εκλεγεί, να τελέσει γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων;
Δημήτρης Τσαμπρούνης (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος): Η θέση του κ. Καμίνη είναι ότι δεν θα τελέσει γάμους μεταξύ ομοφύλων μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Θεωρώ τη θέση του Καμίνη τίμια, αλλά από τη σκοπιά μου όχι ιδανική. Διαφωνούμε στον πολιτικό γάμο.
Συμφωνούμε σε άλλα δέκα. Μέσα από τη συνεργασία μας θα τον βοηθήσω να καταλάβει την αναγκαιότητα ισχύος του γάμου για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλων. Μέσα από τον διάλογο με την κοινότητα για τον οποίο δεσμεύτηκε, θα διαπιστώσει ο ίδιος ότι ο γάμος θα βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολιτισσών και συμπολιτών μας να νιώσουν ότι η κοινωνία τούς αποδέχεται ουσιαστικά και όχι κατ΄ επίφαση. Θα βοηθήσει να φύγει το σύμπλεγμα ενοχής. Αυτά ο κ. Καμίνης δεν τα γνωρίζει τώρα, γιατί δεν έχει την απαιτούμενη επαφή με την κοινότητα.
(Τα Νέα, 6/11/2010)

7 σχόλια:

gay super hero είπε...

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την αντιπαραβολή των δηλώσεων.

Any help?

gay super hero είπε...

Η μόνη ερμηνεία που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο πρώτος θεωρεί ότι έχει ο ίδιος την απαιτούμενη επαφή με την κοινότητα ενώ ο δεύτερος χρειάζεται τη διαμεσολάβηση κάποιων που αυτοπροτείνονται ως "μεσάζοντες".

erva_cidreira είπε...

Κατ΄ αρχάς πρόκειται για δυο δηλώσεις σε ερωτήσεις-συνεντεύξεις της "τελευταίας ώρας".

Η απάντηση Αμυρά, ωστόσο, θέτει ένα σοβαρό ζήτημα σχετικά με το αν το Athens Pride τού έστειλε το γνωστό "ερωτηματολόγιο προς υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων" ή όχι κι αν αυτός απάντησε εγκαίρως ή όχι.
Έτσι δεν ξέρουμε, προς το παρόν, αν το Athens Pride "έστησε" τη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, παραλείποντας τη συγκεκριμένη θετική απάντηση, αν δεν έμεινε ικανοποιημένο από την πρόταση περί "συνδιοργάνωσης" ή αν η δήλωση Αμυρά έγινε κυριολεκτικά στο "παρά πέντε".
Καλό θα ήταν να υπάρξουν διευκρινήσεις.

Επίσης ενδιαφέρον θεωρώ ότι έχει η, επιτέλους, αφοπλιστικά ειλικρινής απάντηση του Δ. Τσαμπρούνη. Αν μη τι άλλο καταδεικνύει πόσο άδικοι ήταν οι λεκτικοί προπηλακισμοί κατ' εκείνων που διατηρούσαν επιφυλάξεις για όλα αυτά που τώρα ο ίδιος επιβεβαιώνει.

gay super hero είπε...

Ο κ. Τσαμπρούνης προσπαθεί μάλλον με μια δήλωση της τελευταίας ώρας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, και συγκεκριμένα την αναστάτωση που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι αλλεπάλληλες (και εξαιρετικά αποκαλυπτικές) "γκάφες" του επικεφαλής του συνδυασμού σε διάφορες συνεντεύξεις.

Τον Αμυρά είμαι σίγουρος ότι δεν τον ρώτησε κανείς, αφού προφανώς αυτοί που στέλνουν τα ερωτηματολόγια ενδιαφέρονται πρωτίστως να γίνουν τσοπάνηδες σε συγκεκριμένα κομματικά μαντριά. Από την άλλη δεν θεωρώ ότι έκανε και ο ίδιος τίποτα για να προωθήσει την υποψηφιότητά του πέρα από την τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα και διάφορες μοντερνιές περί "κοινωνικών δικτύων".

Ενδεικτικά θα πω ότι τις θέσεις του περί πεζών, ποδηλάτων, κατάργησης χώρων στάθμευσης, δαιμονοποίησης του Ι.Χ. κτλ. βρήκε τον τρόπο να τις προβάλει στα αντίστοιχα "εναλλακτικά" media.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η απάντηση του κυρίου Τσαμπρούνη είναι μια απλή πολιτική "διπλωματίστική" ρητορική. ο Κύριος Καμίνης είναι ένας εξαιρετικά καταρτισμένος Συνταγματολόγος. Δεν έχει ανάγκη από κάποια ενημέρωση και επαφή για να αντιληφθεί την αναγκαιότητα του γάμου και τη σημασία του για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Και εγώ δεν πιστεύω ότι η τέλεση "ανυπόστατων" γάμων είναι αναγκαία αλλά πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες θεσμικές παρεμβάσεις.
Αυτό που δεν έχει απαντήσει καθαρά κανένας από του δύο υποψηφίους είναι η ερώτηση "είστε υπέρ ή κατά του γάμου;"

ΠΣ. Πόσους σταυρούς συγκέντρωσαν τελικά οι Τσαμπρούνης- Πετροπουλου; μάθατε;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε για τους σταυρούς του Τσαμπρούνη, μην ανησυχείς: σε περίπτωση που δεν πήγε καλά, θα μας ενημερώσει ο κάτοχος του απέναντι πεζοδρομίου, α-μ-έ-σ-ω-ς!

gay super hero είπε...

Tελικά δεν εξελέγη ο Δ Τσαμπρούνης

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100044_16/11/2010_422602

Για την ιστορία κατέβαινε ως υποψήφιος στο 2ο διαμέρισμα (Παγκράτι, Καλλιμάρμαρο, Μετς, Νέος Κόσμος)

http://gkaminis.gr/sindiasmos/2/