3.10.18

"ΧΑΜΟΣ" ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣ ΚΟΣΜΟΣ 2018


Angela Ponce

Οι δηλώσεις της Μις Κολομβία σχετικά με τη συμμετοχή της Μις Ισπανία στον διαγωνισμό για την Μις Κόσμος 2018 έχουν θέσει επί τάπητος και πάλι ένα θέμα που διχάζει τα τελευταία χρόνια τον κόσμο των Καλλιστείων.
Η Μις Ισπανία, Ángela Ponce,  είναι η δεύτερη διαφυλική γυναίκα που συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μετά την Καναδή Jenna Talakova το 2012 και όπως επισημαίνει η Κολομβιανή Valeria Morales: ασφαλώς και πρέπει να τη σεβαστούμε για τις επιλογές της, πλην όμως οι διαγωνισμοί  ομορφιάς προορίζονται για γυναίκες που γεννήθηκαν γυναίκες.
Κι έτσι, παρά τις εν πολλοίς ενορχηστρωμένες διαδικτυακές αντιδράσεις στις δηλώσεις της αυτές για δυσανεκτικότητα και τρανσφοβία, η Μις Κολομβία ξανάνοιξε με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα του σε ποιο βαθμό μπορεί να επιτραπεί στις υποψήφιες να έχουν αποκτήσει την ομορφιά τους μέσω προσθετικών ή άλλων καλλωπιστικών επεμβάσεων. Ποιος αμφιβάλλει, αλήθεια, ότι παρ’ όλο που η συμμετοχή της Ángela Ponce είναι συμβατή με τους ισχύοντες κανονισμούς η ίδια αποτελεί υπόδειγμα «κατασκευασμένης γυναικείας ομορφιάς»;

Veleria Morales


1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Κάτσε να την πάρουν χαμπάρι ότι τα είπε και θα δεις για πότε θα αντικατασταθεί...