26.9.18

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Μεγαλωμένος στις ΗΠΑ ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος
Εθνικός Κήρυξ, 25/9/2018
Γεννημένος στην Αμερική από Ελληνες γονείς ήταν ο 33χρονος που έχασε τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, όπου και έζησε μέχρι τα 8 του χρόνια και επέστρεψε στην Ιτέα Φωκίδας με τους γονείς του.
Πληροφορίες φέρουν τους γονείς του άτυχου νεαρού να έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ και πλέον να μένουν μόνιμα εκεί. Σε παλιότερη συνέντευξή του στο Διαδίκτυο ο Ζακ Κωστόπουλος δήλωσε πως η επιλογή αυτή των γονιών του να επιστρέψουν στην Ελλάδα τού είχε στοιχίσει ως παιδί.
«Το να είσαι οκτώ χρόνων και να σε πηγαίνουνε από την Αμερική, όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά σε χωριό στην Ελλάδα, είναι μία τεράστια αλλαγή, ένα πολιτισμικό σοκ», είχε πει μεταξύ άλλων ο Κωστόπουλος.
Tην Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία έκανε λόγο για ένοπλη ληστεία τοξικομανούς σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, ο οποίος στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πέφτοντας πάνω στην τζαμαρία του καταστήματος.
Η ανακοίνωση αυτή, ωστόσο, άρχισε να αμφισβητείται μετά τη δημοσίευση βίντεο που δείχνει τον 33χρονο να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν ακόμη περαστικό, ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί μέσα από την σπασμένη τζαμαρία του καταστήματος.
Τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση είναι πολλά, μιας και από το βίντεο που υπάρχει διαθέσιμο δεν προκύπτουν ούτε η απόπειρα ληστείας, αλλά ούτε και ο αυτοτραυματισμός του δράστη στην προσπάθειά του να ξεφύγει. Περισσότερο ακόμα έρχεται να περιπλέξει την υπόθεση και το χτεσινό πόρισμα των ιατροδικαστών, το οποίο δεν προσδιορίζει την ακριβή αιτία του θανάτου του.
Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Ετσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.
Για «καθαρή δολοφονία» έκανε λόγο η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μιλώντας στον «ΑΝΤ1» για την υπόθεση.
«Εχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ενας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του… Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Εχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», είπε.
Ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δήλωσε στον «ΑΝΤ1» πως «το συμβάν μας θλίβει όλους».
Πρόσθεσε δε, ότι «η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την Αστυνομία. Οταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την Αστυνομία».
Παράλληλα, η Αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: