13.9.18

ΤΟ "ΡΑΝΤΑΡ" ΤΩΝ ΓΚΕΪ


Τι μπορεί να καταλάβει κανείς για τον άλλον με την πρώτη ματιά
Τα μάτια «βλέπουν» τους gay
espressonews.gr, 12/9/2018
Το περιβόητο «ραντάρ των γκέι», που, όπως έκαναν παγκοσμίως γνωστό οι γκέι πρωταγωνιστές των επιτυχημένων σειρών «Sex and the city» και «Will and Grace», τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν ποιος άντρας είναι γκέι, όχι μόνο υπάρχει, αλλά το έχουν ακόμη και οι ετεροφυλόφιλοι άντρες. 
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ουσιαστικά οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο Νίκολας Ρουλ και Ναλίνι Αμπαντάι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο καταγράφει τι μπορεί να καταλάβει κανείς για τον άλλον με την πρώτη ματιά. Ζητώντας από φοιτητές πανεπιστημίων του Καναδά όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών να αξιολογήσουν τα πρόσωπα ηθοποιών σε ελάχιστο χρόνο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάστηκαν μόλις ένα εικοστό του δευτερολέπτου για να προσδιορίσουν τις σεξουαλικές επιλογές ενός άντρα.
Το δημοσίευμα του Business Insider επισημαίνει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός άντρα είναι μόνο ένα από αυτά που καταλαβαίνουν οι άνθρωποι τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας τους. Επικαλούμενη και την έρευνα των Τανίν Γουίλις και Αλεξάντερ Τοντόροφ του αμερικανικού πανεπιστημίου του Πρίνστον, η ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι με την πρώτη ματιά αποφασίζει, επίσης, κανείς αν αυτός που έχει απέναντί του είναι διαθέσιμος για ραντεβού, αν είναι περιπετειώδης, αν οδεύει προς προαγωγή, αν είναι επιτυχημένος, αυταρχικός, διάγει έκλυτο βίο, αν είναι έξυπνος, αξιόπιστος και αν το στάτους του είναι υψηλό.
Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι η πρώτη εντύπωση εξαρτάται από πράγματα που δεν μπορεί κανείς να ελέγξει, όπως το φυσικό άρωμά του, πόσο παιδικό είναι το πρόσωπό του, αν έχει λεπτότερα φρύδια και μυτερό πηγούνι, καθώς και από το στιλ ντυσίματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: