3.11.16

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Όχι» στην άρση ασυλίας Νικολόπουλου από 152 βουλευτές
skai.gr, 2/11/2016
Να μην αρθεί η ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με τον αριθμό των βουλευτών που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του να προκαλεί αίσθηση, αφού είναι βέβαιο ότι συμπεριλαμβάνονταν στους 152 και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διατείνονται ότι έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.
Εναντίον του κου Νικολόπουλου είχαν προσφύγει ομοφυλοφιλικές κοινότητες με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή ενάντια στο γάμο των ομοφυλοφίλων και το σχετικό νόμο, οι οποίες θεωρήθηκαν από τις κοινότητες ως ομοφοβικό κήρυγμα.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής 152 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου, 23 υπέρ και 3 ψήφισαν «παρών».


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής: 
«Ο βουλευτής, όπως και κάθε πολίτης, οφείλει να απολογείται για συμμετοχή ή συνέργεια σε επιλήψιμες πράξεις, όχι όμως και να διώκεται για την έκφραση απόψεων, που μπορεί να είναι αντίθετες με κοινωνικές ομάδες αλλά δεν προσβάλλουν καθόλου και το δικό τους δικαίωμα στην άποψη και τελικά, στην αυτοδιαχείριση. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι απόψεις δεν συνιστούν απλά και μόνο μία προσωπική κατάθεση αλλά εκφράζουν την ελληνοχριστιανική και ορθόδοξη άποψη επί ενός θέματος, όπως ο “γάμος” μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών, ανεξάρτητα από την ατομική άποψη καθενός επί του συγκεκριμένου θέματος, με τη σημερινή της απόφαση, προστάτευσε το δικαίωμα των χριστιανών να εκφράζουν άποψη και τελικά, να ομολογούν την πίστη τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χριστιανοί θα αισθάνονταν πως τελούν υπό διωγμό, γεγονός ανεπίτρεπτο για μία δημοκρατική χώρα, ειδικά δε για την Ελλάδα.
Εν κατακλείδι, το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας του καθενός να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί στα πλαίσια των νόμων και του συντάγματος, είναι αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο αδιαπραγμάτευτο όμως είναι και το δικαίωμα όλων, ιδίως των βουλευτών, στην έκφραση άποψης. Γι’ αυτό και η Βουλή σήμερα δεν διαφύλαξε τον Νικολόπουλο, διαφύλαξε ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα όλων». (thebest.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: