27.4.16

ΜΠΑΓΚΛΑ ΝΤΕΣ. Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Ένας κλάδος της Αλ-Κάιντα στο Μπανγκλαντές ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή δολοφονία δύο υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, τους οποίους κατηγόρησαν ότι εργάζονταν για "την προώθηση της ομοφυλοφιλίας" στη χώρα.
"Εργάζονταν μέρα και νύκτα από το 1998 για να προωθήσουν την ομοφυλοφιλία μεταξύ των κατοίκων αυτής της χώρας με τη βοήθεια των αφεντικών τους, των αμερικανών σταυροφόρων και των ινδών συμμάχων τους", ανέφερε στο Twitter η οργάνωση Ανσάρ αλ-Ισλάμ.
Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Α.Κ.Μ. Σαχιντούλ Χοκ υποστήριξε ωστόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους πως η δολοφονία των δύο ανδρών έφερε τα χαρακτηριστικά των ντόπιων ισλαμιστών.
"Ο τρόπος που διαπράχθηκαν αυτοί οι φόνοι μοιάζει πολύ μ' αυτόν των πρόσφατων φόνων μπλόγκερ", υποστήριξε, "συνεπώς μπορεί να πρόκειται για την ίδια οργάνωση".
Η επίθεση είχε "επιμελώς προετοιμασθεί" και οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τα θύματα επί πολλές ημέρες", διευκρίνισε.
Ο Ξουλάζ Μανάν, 35 ετών, διευθυντής του Roopbaan, του μοναδικού περιοδικού της κοινότητας των γκέι και των διαφυλικών προσώπων του Μπανγκλαντές, και ο Μαχμπούμπ Τονόι, 25 ετών, ένας υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γκέι που συνεργαζόταν επίσης με το περιοδικό, σκοτώθηκαν χθες.
Έξι άνδρες εισέβαλαν χθες το βράδυ σε διαμέρισμα μιας επταώροφης πολυκατοικίας στην Ντάκα και σκότωσαν τους δύο άνδρες με ματσέτες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι δράστες φώναζαν "Αλάχου άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. (imerisia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: