15.4.16

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΗΣ AIR FRANCE ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ

Air France: Ομοφυλόφιλοι ιπτάμενοι αρνούνται να ταξιδεύουν προς το Ιράν
espressonews.gr, 14/4/2016
Σε πονοκέφαλο που δεν περνάει εξελίσσονται για την Air France τα δρομολόγιά της στο Ιράν, καθώς μετά τις αεροσυνοδούς, τώρα ξεσηκώνονται και οι γκέι ιπτάμενοι φροντιστές και πιλότοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε αυτήν τη χώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σε ψήφισμα που απέστειλαν στη διοίκηση της εταιρίας, κατόπιν της πληροφορίας ότι το προσωπικό θα «αναγκάζεται» να δουλεύει σε αυτές τις πτήσεις, ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θέλουν να πετούν προς τη θανατική τους ποινή». Εξηγούν ότι είναι αδιανόητο να πρέπει να ταξιδεύουν σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και κολάσιμη, με εκτέλεση για τους ενηλίκους και 74 βουρδουλιές για τους ανηλίκους.
«Σίγουρα, η σεξουαλικότητά μας δεν αναγράφεται στο διαβατήριό μας και δεν αλλάζει τον τρόπο
που δουλεύουμε. Είναι όμως αδιανόητο να αναγκάζεται κάποιος να πηγαίνει σε μια χώρα όπου άνθρωποι του είδους του καταδικάζονται γι' αυτό που είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Λορέν Μ.», που δηλώνει εκπρόσωπος της ομάδας των ομοφυλόφιλων ιπτάμενων φροντιστών. Η αντίδραση αυτή έρχεται μία εβδομάδα έπειτα από ανάλογη διαμαρτυρία των αεροσυνοδών, οι οποίες αρνούνται να ακολουθήσουν την οδηγία της εταιρίας να φοράνε μαντίλα όταν κυκλοφορούν στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: