10.12.15

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΑ "ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΛΠ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια
vouliwatch.gr, 09-12-2015
Στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ειαχθεί για επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την προσεχή Δευτέρα, ενώ η ψήφισή του σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, αναμένεται να γίνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2015. Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να γίνει με συμπτυγμένη κανονική διαδικασία.
Χωρίς αλλαγές από τη διαβούλευση – παραμένουν οι έμφυλες διατυπώσεις
Όσον αφορά τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε και έληξε στις 23 Νοεμβρίου μετά από τριήμερη παράταση, φαίνεται ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν έχουν ενσωματωθεί οι τροποποιήσεις που πρότειναν οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ο Συνήγορος του Πολίτη. Ως εκ τούτου, το νομοσχέδιο διατηρεί τις έμφυλες διατυπώσεις. Για παράδειγμα, στο άρθρο 9, με τίτλο «Τεκμήριο πατρότητας», η διάταξη αναφέρει τα εξής: «Το τέκνο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του συμφώνου συμβίωσης ή μέσα σε τριακόσιες ημέρες από τη λύση ή την ακύρωση του συμφώνου, τεκμαίρεται ότι έχει πατέρα τον άνδρα με τον οποίο η μητέρα κατάρτισε το σύμφωνο».
Πληθώρα μη σχετικών με το σύμφωνο συμβίωσης στο πολυ-νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης
Το νομοσχέδιο αφορά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης μόνο στο πρώτο από τα οκτώ στο σύνολο κεφάλαια, δηλαδή στα 14 πρώτα από τα 63 άρθρα του νομοσχεδίου. Τα υπόλοιπα επτά κεφάλαια, αφορούν παντός είδους εκκρεμότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας ως συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού οργάνου στο δεύτερο κεφάλαιο και η αλλαγή διατάξεων του Ποινικού Κώδικα στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο, όπως ο καθορισμός του πλαισίου της κατ’ οίκον έκτισης ποινής και την αυστηροποίηση ποινών για ρατσιστικό έγκλημα, καθώς και η ποινικοποίηση και η πρόβλεψη ποινής φυλάκισης καθώς και χρηματικής ποινής, για απόκλειση από προμήθεια αγαθών με ρατσιστικά κίνητρα, όπως αποτελεί η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες, στην οποία έχει προχωρήσει παλαιότερα η Χρυσή Αυγή.
Αλλαγές και στη δυνατότητα άσκησης αγωγών κατά του τύπου, όπως και στο «βραχιολάκι» [...]

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Σίγουρα ο πιο ευρηματικός τίτλος που θα δούμε σήμερα ;-)

Θα μπορούσες να το πεις και νομοσχέδιο-μπριάμ. Έχει ...λίγο απ' όλα.