13.1.15

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΪ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



Η Τέχνη του Βατικανού και ο γκέι τουρισμός
Οι ξεναγήσεις τιτλοφορούνται «Η ανείπωτη ιστορία» και ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν έχουν την επίσημη άδεια του Βατικανού, αλλά και καμία επέμβαση του.
Μπροστά στα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, στην Καπέλα Σιστίνα, τη διακόσμηση του θόλου του παπικού παρεκκλησίου και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, οι ξεναγοί του Quiiky, αντίθετα προς τη διαδεδομένη πρακτική, αρνούνται να επιδοθούν σε «μυθεύματα», εξωραϊσμούς ή στρογγυλοποιήσεις.
Εφόσον, είναι γνωστό από τις πηγές ότι, ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν ομοφυλόφιλος, θεωρούν σκόπιμο να μην το αποκρύψουν.
Στα μουσεία του Βατικανού οι περιηγήσεις επισημαίνουν ότι, στην «Τελική κρίση» απεικονίζονται δύο άνδρες που φιλιούνται για να γιορτάσουν την ανάληψη τους στους ουρανούς.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα έργα του Ντα Βίντσι στο daily tour στο Μιλάνο: Η μορφή του Ιωάννη Βαπτιστή στον «Μυστικό Δείπνο» πιθανώς, είναι εμπνευσμένη από τον νεαρό μαθητή του Δασκάλου, Σαλάι (πραγματικό όνομα Τζιαν Τζιάκομο, Σαλάι σημαίνει «μικρός διάβολος»), τον άνδρα, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης και βοηθός του Ντα Βίντσι για τριάντα χρόνια.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αλέσιο Βιρτζίλι, επικεφαλής του ιταλικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Quiiky, που χαρακτηρίζεται ως gay friendly και ασχολείται με τον λεγόμενο «ομοφυλοφιλικό τουρισμό» «... ο Πάπας Φραγκίσκος κατόρθωσε να μεταρρυθμίσει ένα κομμάτι μίας ισχυρής εξουσίας που νομίζαμε ότι είναι αμετάβλητη».
Μπορεί οι ξεναγήσεις να μην έχουν την επίσημη άδεια του Βατικανού, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν και καμία επέμβαση του. 
(thetoc.gr, 7/1/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: